Skip to main content
|

Τι έγινε με την ένταξη της επισκευής και αποκατάστασης του Πολιτιστικού Κέντρου Πλωμαρίου;

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Τι έγινε με την ένταξη της επισκευής και αποκατάστασης του Πολιτιστικού Κέντρου Πλωμαρίου , στο χρηματοδοτικό πλαίσιο των ΕΣΠΑ, το 2013;

Γιατί μέχρι τώρα δεν εντάχθηκε;

 

Διαβάσαμε τον απολογισμό της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, που έγινε κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, για την υπερκάλυψη των στόχων απορρόφησης των ΕΣΠΑ και την επιτυχημένη διαχείριση τους. Οι αριθμοί πράγματι εντυπωσιακοί και συγχαίρουμε γι αυτό τους αρμοδίους.

Όμως, επιθυμούμε να ρωτήσουμε και να μάθουμε τι έγινε με την ένταξη των επισκευών και της αποκατάστασης του Πολιτιστικού Κέντρου Πλωμαρίου, γιατί μέχρι τώρα δεν εντάχθηκε; Όπως γράψαμε και στην επιστολή μας που στάλθηκε στις 13/12/2013 στους πλέον αρμοδίους, το Πολιτιστικό Κέντρο Πλωμαρίου, γνωστό ως Πολύκεντρο, αποτελεί ένα μοναδικό για το Πλωμάρι κτηριακό κόσμημα, το οποίο στεγάζει στο ισόγειο του το, επίσης, το μοναδικό στη Λέσβο Μουσείο Σαπωνοποιίας και το Κ.Α.Π.Η. Πλωμαρίου. Παράλληλα λειτουργεί ως Πολιτιστικός Πολυχώρος, και φιλοξενεί πολλαπλές πολιτιστικές, κοινωνικές και σχολικές εκδηλώσεις του Πλωμαρίου καθώς και εκτός αυτού, όπως π.χ. τα θερινά σεμινάρια του Παν/μίου Αιγαίου. Μεταξύ των άλλων στεγάζει και τα απογευματινά μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας των παιδιών και εφήβων (ανέρχονται στον αριθμό των 140, περίπου) της περιφέρειας Πλωμαρίου, τα οποία διοργανώνει ο Σύλλογος μας με την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας του Πολυκέντρου από τον Ο.Π.Π..Α. του Δήμου Λέσβου καθώς και όλες τις εκδηλώσεις.

            Μετά από 25-30 χρόνια από την ανακατασκευή και επανάχρηση του παλαιού σαπωνοποιείου Πούλια, ως Πολιτιστικό Πολυχώρο, όπως είναι φυσικό, το κτήριο χρήζει άμεσης επισκευής και αποκατάστασης. Αρκεί να σημειώσουμε ότι τώρα, λειτουργεί έχοντας κλειστά ορισμένα παράθυρα για να μην πέσουν στα κεφάλια περαστικών. Το ηλεκτρικό και υδραυλικό του δίκτυο χρήζουν άμεσης επισκευής. Τα πατώματα ΄΄μαδούν΄΄ από το σκόρο και τα ηχητικά συστήματα είναι εντελώς απαρχαιωμένα. Το δε σοβαρότατο θέμα της πυρόσβεσης, απαιτεί άμεση επικαιροποίηση του.

Προφανώς η εικόνα αυτή δεν προσιδιάζει στο νησί της Λέσβου, που από το 2012 έχει ενταχθεί στο Παγκόσμιο Δίκτυο  των  Γεωπάρκων  της UNESCO  και όπως είναι γνωστό για την παραμονή του σε αυτό  θα πρέπει όλοι οι Φορείς του νησιού να συμβάλουν όχι μόνο στη διατήρηση αλλά και στη βελτίωση του επιπέδου της Πολιτιστικής προσφοράς του νησιού μας.

            Να πιστεύουμε και να ελπίζουμε ότι, για την ομαλή λειτουργία του, θα βρεθεί κάποιος τρόπος άμεσης χρηματοδότησης, τουλάχιστον μέρους των επισκευών του;

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις