Πολιτισμός

25/08/2020 - 21:00

«ΘΕΟΦΙΛΟΣ» του Θανάση Σκρουμπέλου στο Μανταμάδο και στη Μυτιλήνη

Η  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Ερασιτεχνικό Φιλοτεχνικό Όμιλο  Μυτιλήνης «Το Μπουρίνι»,   παρουσιάζουν την Τρίτη  25 Αυγούστου 2020 στις 21.00 στο Πολύκεντρο του Μανταμάδου και την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 21.00 στον αύλειο χώρο του Μουσείου Θεοφίλου την παράσταση «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» του Θανάση Σκρουμπέλου σε σκηνοθεσία του Νίκου Βερλέκη με τον Θοδωρή Προκοπίου. 

                        Η απλοϊκή και συνάμα ιδιαίτερη προσωπικότητα του ζωγράφου  αποδίδεται παραστατικά μέσα από τα κείμενα του Θανάση Σκρουμπέλου και παρουσιάζεται υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νίκου Βερλέκη, αναδεικνύοντας   τις υποκριτικές ικανότητες του Θοδωρή Προκοπίου. Ο συντοπίτης μας ηθοποιός φορώντας την φουστανέλα, το σήμα κατατεθέν του ζωγράφου, κινείται ανάμεσα σε πίνακές του αποδίδοντας την ψυχοσύνθεση του Θεόφιλου  με μεγάλη δεξιοτεχνία.  Είναι μια παράσταση που συνοδεύεται από εκπληκτικές κριτικές και κέρδισε το κοινό σε όποια πόλη παρουσιάστηκε.

“Η Περιφερειακή Αρχή συνεπής στην προσπάθεια της ανάδειξης του πολιτισμού μας, συνεργάστηκε με τον Φιλοτεχνικό Όμιλο το “Μπουρίνι” προκειμένου να παρουσιαστεί η εκπληκτική αυτή παράσταση που αφορά την ιστορία του πολιτισμού στον τόπου μας, της οποίας σημαντική της μορφή υπήρξε ο διεθνώς αναγνωρισμένος μας ζωγράφος Θεόφιλος. 

Καλωσορίζουμε τον συντοπίτης μας ηθοποιό Θοδωρή  Προκοπίου και του ευχόμαστε  να συνεχίσει να υπηρετεί την ποιότητα έτσι όπως έχει κάνει μέχρι τώρα στην θεατρική του πορεία. 

Ευχαριστούμε τον Φιλοτεχνικό Όμιλο το Μπουρίνι για την άψογη συνεργασία και την όλη επιμέλεια της παράστασης”, δήλωσε εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής η Αναστασία Αντωνέλλη, αρμόδια αντιπεριφερειάρχης. 

 

Λόγω των μέτρων προστασίας για την αποφυγή διάδοσης  της νόσου COVID-19 η είσοδος θα γίνεται μόνο με πρόσκληση από την υπεύθυνη Γιαννακού Νικολέτα, Ανδρομέδας 15 στον 3ο όροφο.

 

----------------

 

up date

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι προσκλήσεις για την παράσταση «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» που θα γίνει στις 26/08/2020 στον αύλειο χώρο του Μουσείου Θεοφίλου έχουν εξαντληθεί λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να μην προσέρχονται στα γραφεία της Περιφέρειας προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται άσκοπα.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

 

Μοιράσου το άρθρο!