Πολιτισμός

02/08/2024 - 12:35

Στην αυλή του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ

Χθες στην αυλή του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή μέλος του δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, στο πλαίσιο του 12ου  Αρίων - Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου, το φιλόμουσο κοινό απόλαυσε τους Duo Concertante, τον Σπύρο Γκικόντη & την Franziska Reichenbächer, σε μια συναυλία με έργα για δύο βιολιά.

Οι καλλιτέχνες παρουσίασαν δημοφιλή έργα γνωστών συνθετών, όπως των Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart και Joseph Haydn.

Σήμερα, Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 21:00 το βράδυ, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Δεσμός» στο λιμάνι του Μολύβου, υποδεχόμαστε τους «Magma».

Μια συναυλία για τρεις κιθάρες: Από τον Monteverdi μέχρι τον Maurice Ravel και τον Phillip Glass και με ενδιάμεσους σταθμούς τις λόγιες, τις αστικές λαϊκές, αλλά και άλλες παραδόσεις του νεότερου και του παλαιότερου κόσμου μας, οι τρεις καλλιτέχνες μετουσιώνουν τις προσωπικές μουσικές εμπειρίες τους σε μια περιήγηση με εργαλεία τη γραμμένη παρτιτούρα διαφορετικών εποχών, τη χρήση οργάνων από την οικογένεια της κιθάρας και τον αυτοσχεδιασμό.

Επίσης, στον χώρο του Οθωμανικού Λουτρού (Χαμάμ) στον Μόλυβο, καθημερινά μικρά ανεπίσημα ρεσιτάλ κιθάρας από τις 12:00-13:00.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ και το πρόγραμμά του στο: http://www.arionfestival.com/

Το 12ο ΑΡΙΩΝ - Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, την Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Η δράση "Αρίων Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου" πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και στηρίζεται από διάφορους φορείς και χορηγούς.

Χορηγοί επικοινωνίας ΕΡT Αιγαίου, ΕΡΤ3 & Aeolos TV

 

Καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια φεστιβάλ: Κορίνα Βουγιούκα

 

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους.

Μοιράσου το άρθρο!