Πολιτισμός

12/01/2011 - 23:44

O Φ.Ο.Μ. ανοίγει τις πόρτες του για το 12ο Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών

Το «Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας - 12ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών» έχοντας συμπληρώσει δώδεκα συνεχή χρόνια, παραμένει ένα πανόραμα κινηματογράφου,  φιλοδοξώντας να παρουσιάζεται ένας χείμαρρος από ήχους, ένα μωσαϊκό από εικόνες που ευνοούν την πολυσυνθετότητα και τη διαφορετικότητα, με στόχο τη συνέχιση «ενός ονείρου, της ελευθερίας της τέχνης». Στo πλαίσιο της διεύρυνσης της φιλοσοφίας του φεστιβάλ και της διάθεσής του να επισκεφθεί νέους προορισμούς, θα προβληθούν στη Μυτιλήνη οι ταινίες που διακρίθηκαν στο Ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα της 12ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει αξιόλογες ταινίες από νέους Έλληνες σκηνοθέτες με αντιπολεμικό ειρηνικό χαρακτήρα, που θίγουν μεταναστευτικά ζητήματα, που αναδεικνύουν τα έθιμα και τον πολιτισμό της χώρας μας, που ενθαρρύνουν τη διαπολιτισμικότητα στη μουσική κ.ά. Στις 16-17-18   Ιανουαρίου  στο θέατρο του ΦΟΜ τις 7:00 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Στις 18 τρεχ. μετά το τέλος των προβολών, θα ακολουθήσει πάρτι λήξης του φεστιβάλ στο «Εν Τεχνών».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   ΤΑΙΝΙΩΝ: Κυριακή 16 Ιανουαρίου: «Σαν τον αέρα που αναπνέω… μουσικοί του κόσμου στην Κρήτη» (Βραβείο για τη Διαπολιτισμικότητα στη Μουσική), «Σε βλέπω, με ακούς;» (Καλύτερη Ταινία με Ευαισθησία για άτομα με αναπηρία», «Γάζα, Ερχόμαστε» (Καλύτερη Ταινία Ντοκυμαντέρ), «Ρυτίδες και Όνειρα» (Διάκριση Πρωτότυπης Δημιουργίας), «Χρυσόσκονη» (Καλύτερη Ταινία Μεγάλου Μήκους). Δευτέρα 17 Ιανουαρίου: «Περίπτωση Ευρυδίκη» (Καλύτερη Ταινία για τον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά», «Theme from autumn drizzle» (Καλύτερη Ταινία Video Art), «Partners» (Βραβείο με θέμα τα προβλήματα μεταναστών), «Η Νύφη του καθρέφτη» (Ειδικό Βραβείο για την ανάδειξη εθίμων του Λαϊκού Πολιτισμού), «ΤΙΤΟΣ, ποιητής σε επισφαλή ισορροπία» (Διάκριση στο ντοκυμαντέρ). Τρίτη 18 Ιανουαρίου: «Λεηλατώντας μια ματωμένη χώρα» (Βραβείο Ιστορικού Ντοκυμαντέρ), «Φωτεινή και Αλεξάνδρα» (Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους), «Τα αγάλματα της πόλης μας» (Ειδικό Βραβείο Σχολικής Δημιουργίας), «Ένα δέντρο, μια φορά» (Καλύτερη Ταινία Animation), «Απευθείας Μετάδοση» (Διάκριση Ταινίας Μικρού Μήκους με Θέμα: «Τηλεόραση: Άγγελος ή Δαίμονας;»), «Ταξιδιάρα Ψυχή» (Βραβείο Βιογραφικού Ντοκυμαντέρ).

Μοιράσου το άρθρο!