Πολιτισμός

04/02/2014 - 15:00

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Ερεσίων Ο ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ

Ε

υχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη μας, για τη προσέλευσή τους στην Κοπή της Πίτας του Συλλόγου των Απανταχού Ερεσίων "Ο ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ", την Κυριακή 19 Ιανουαρίου. Ο πρωτοφανής μεγάλος αριθμός προσέλευσης γεμίζει ευθύνη και δύναμη όλα τα μέλη του νέου ΔΣ του Συλλόγου, που προέκυψε από τις προγραμματισμένες εκλογές.
Σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα των εκλογών, όπου αναδείχτηκαν τα νέα μέλη του ΔΣ :

  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Γαληνός Ιωσήφ του Λουκά
  • ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ         Μεταξάς Ιωάννης του Λουκά
  • ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ         Μπέλλου-Πλάκα Μαίρη του Αναστασίου
  • ΤΑΜΙΑΣ         Αργυρόπουλος Νικόλας του Γεωργίου
  • ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ         Τζανέτος Τζανέτος του Κλεομένη
  • ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ         Μέξη-Φιλίππου Πέννυ του Αναστασίου
  • ΕΦΟΡΟΣ ΑΙΘΟΥΣΗΣ         Κρητικός Νίκος του Φωτίου


Το μήνυμα του νέου Προέδρου του Συλλόγου μας , Kου Ιωσήφ Γαληνού του Λουκά, με αφορμή την σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου
Αγαπητοί φίλοι και μέλη του Συλλόγου των Απανταχού Ερεσίων “Ο ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ”.
Αναλαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ  , θεωρώ ως καθήκον μου κι οφειλόμενο χρέος, να ευχαριστήσω όλους εκείνους που συνέβαλλαν κατά τον έναν η άλλο τρόπο στην πορεία στο χρόνο του Συλλόγου μας.
Η αρχή του ανάγεται στο 1972, όταν ονειροπόλοι οραματιστές έθεσαν τα θεμέλια , και εν συνεχεία έως και το μέχρι πρότινος Δ.Σ, όλοι δούλεψαν και πρόσφεραν το περίσσευμα του ενδιαφέροντός τους και την άδολη αγάπη τους στην ιδέα του Συλλόγου
Και εμείς λοιπόν τα μέλη του Δ.Σ που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 19 Ιανουαρίου , οφείλουμε να συνταχθούμε ως συνεχιστές της πορείας του και να αντιληφθούμε οτι είμαστε διαχειριστές της ιστορίας του, με αντανάκλαση στο μέλλον.
Να διδαχθούμε από τα λάθη και τις παραλείψεις και να μιμηθούμε τον ζήλο την αγάπη και την ανιδιοτέλεια που έχουν δείξει τα μέλη των προηγούμενων Δ.Σ.
Κινητήριος δύναμη στο έργο μας οφείλει να είναι η αγάπη μας προς την γενέτειρά μας Ερεσό και καθήκον μας η διαφύλαξη των συμφερόντων του Συλλόγου
Αναμφιβόλως στους απαιτητικούς καιρούς που ζούμε , και επιτάσσουν την συστράτευση όλων των δυνάμεων μας προς διασφάλιση της οικογενειακής και προσωπικής μας ηρεμίας, εμείς πρέπει να βρούμε από το υστέρημα του χρόνου και της ψυχικής μας αντοχής , και να το θέσουμε στην υπηρεσία του συλλογικού καλού.
Πρέπει να βγούμε από το “εγώ” και να προσεγγίσουμε το “εμείς” , και σ΄αυτή μας την πορεία, των κοινών δράσεων, οφείλουμε ,και μακάρι να το καταφέρουμε, να εμπνεύσουμε τα μέλη μας και κοντά σ΄αυτά να προσθέσουμε και άλλα νέα.
Η αγάπη μας προς την Ερεσό, πρέπει να μας παρακινεί, όμως η ενασχόληση μας με τα συλλογικά πράγματα οφείλει να διακρίνεται όχι από ανέμελο ερασιτεχνισμό, αλλά από στοιχεία επαγγελματικής συνέπειας.
Το Δ.Σ λοιπόν , να αποτελέσει χώρο δημιουργικής ανταλλαγής απόψεων , με σεβασμό προς την διαφορετικότητα  ,αλλά συνάμα υποχρεωτικής διαφύλαξης της συλλογικότητας
Με σεβασμό
Γαληνός Ιωσήφ του Λουκά
Πρόεδρος του Συλλόγου

Μοιράσου το άρθρο!