Πολιτισμός

24/06/2014 - 17:45

Μάγεψαν το κοινό της Μυτιλήνης οι μαθητές του γυμνασίου Γέρας

Π

ραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιουνίου, με μεγάλη ομολογουμένως επιτυχία, για δεύτερη φορά, στο θεατρικό χώρο του ΦΟΜ, η θεατρική παράσταση του Γυμνασίου Γέρας, «Είμαι παιδί ακόμα…αφήστε με να ζήσω». Οι μαθητές του Γυμνασίου ενσαρκώνοντας με επιτυχία ο καθένας το ρόλο του και βιώνοντας τη δυστυχία και τη βαναυσότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μετανάστες, με φανερή τη συγκίνηση στα πρόσωπα τους, κατάφεραν να μαγέψουν με το υποκριτικό τους ταλέντο και το κοινό της Μυτιλήνης που έσπευσε να ανταποκριθεί στο ανθρωπιστικό κάλεσμα του Γυμνασίου.
Το πλήθος του κόσμου και το δυνατό χειροκρότημα στο τέλος της παράστασης δικαίωσε τόσο τους υπεύθυνους καθηγητές όσο και τους μαθητές. « Θέλησα μέσα από τους μαθητές μου» τόνισε η συγγραφέας του έργου, κ. Κατσούρη Ειρήνη, φιλόλογος στο Γυμνάσιο της Γέρας, « να προβληματίσω και να ευαισθητοποιήσω το κοινό για τους μετανάστες, αυτούς τους δύστυχους ανθρώπους, που αναζητώντας τη δική τους γη της επαγγελίας πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης κάποιων καιροσκόπων που δε διστάζουν να θυσιάσουν παιδικές ανθρώπινες ζωές για λίγα χρήματα».
Ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κοντάρας στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο κοινό συνεχάρη τη συγγραφέα και σκηνοθέτρια του έργου κ. Κατσούρη, τον Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Παπουτσάνη και την Υποδιευθύντρια κ. Μακρίδου για την συμπαράσταση που παρείχαν στη δημιουργό  αλλά και τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Ειδικότερα για τη συγγραφέα είπε "Δεν χρειάζεται να συγχαρώ την Ειρήνη για το έργο της, γνωρίζοντας και εκτιμώντας τι άνθρωπος είναι, την οικογένεια της και τους οικείους της. Εύχομαι όμως να είχα τα νιάτα της, το ταλέντο και το μεράκι της, καθώς εγώ είμαι στη δύση της καριέρας μου για να προσφέρω όσα εκείνη μπορεί"
   Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για την ενίσχυση της οικογένειας του μαθητή Μαγδαληνού Ζαργκλή

Μοιράσου το άρθρο!