Περιβάλλον

02/12/2013 - 12:38

Η είδηση της χρονιάς! Ξεκίνησε σήμερα η πλακόστρωση της οδού Κομνηνάκη

yle="text-align: justify;">Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, μαζί με την Προϊσταμένη του Τμήματος Κτιριακών – Λιμενικών – Συγκοινωνιακών Έργων του Δήμου Λέσβου, Άννυ Οικονομίδου, τον ανάδοχο εργολάβο, Αντώνη Γλεζέλλη και την επιβλέπουσα Μηχανικό του Δήμου Κωνσταντίνα Συριανού, επισκέφθηκε το έργο της πλακόστρωσης της οδού Κομνηνάκη, προϋπολογισμού 365.169,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α.), που συγχρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. και η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε σήμερα (Δεύτερα 2 Δεκεμβρίου 2013)

Το σημαντικό αυτό για την ασφαλή διέλευση τροχοφόρων και πεζών και ευπρεπισμού της εκεί περιοχής έργο, περιλαμβάνει εργασίες πλακόστρωσης και κατασκευής πεζοδρομίων στις οδούς Κομνηνάκη, Ίμβρου, Τενέδου και στην είσοδο προς Πάρκο Χατζηδήμου στη Μυτιλήνη. Το έργο αυτό, ως γνωστόν, είχε ξεκινήσει ο πρ. Δήμος Μυτιλήνης και σταμάτησε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Ο Δήμος Λέσβου, με κοπιώδεις προσπάθειες, υπερνικώντας μεγάλες γραφειοκρατικές και άλλες δυσκολίες, έφερε σε πέρας την οριστική δρομολόγηση αυτού του έργου, που τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, γεγονός για το οποίο ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του.

«Η εξαιρετικά άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόταν για πολλά χρόνια η οδός Κομνηνάκη και οι πάροδοι, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και αποτελώντας διαρκή αιτία ατυχημάτων και υποβάθμισης της περιοχής, σύντομα θα αποτελεί παρελθόν. Υλοποιώντας τη δέσμευση μας, θα παραδώσουμε ένα πολυσύχναστο δρόμο, σύγχρονο και ασφαλή για τους δημότες της πόλης της Μυτιλήνης, μέσα στο ιστορικό της κέντρο και όλου του νησιού, αλλά και για όλους τους επισκέπτες μας. Συνολικά δε, το εν λόγω έργο, αναβαθμίζει και ευπρεπίζει σημαντικά την ευρύτερη περιοχή, καθιστώντας την ασφαλή, καθ’ όλο το 24ωρο. Με την πλακόστρωση της οδού Κομνηνάκη και την ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού της, επιλύεται ακόμη ένα πρόβλημα που «κληρονόμησε» η παρούσα Δημοτική Αρχή και οι συνδημότες μας – επιτέλους - θα απολαύσουν την εξυπηρέτηση των αναγκών τους από την εκτέλεση και λειτουργία του σημαντικού αυτού έργου», τονίζει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος.

Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου είναι 8 μήνες.

Μοιράσου το άρθρο!