Πολιτική

08/07/2024 - 15:11

Λιμενολόγος και Συγκοινωνιολόγος για Πλωμάρι και Μήθυμνα - Την άποψη των ειδικών ζήτησε ο Κ. Μουτζούρης

Συνέντευξη Τύπου για τεχνικά θέματα σε Πλωμάρι και Μήθυμνα

Ειδικά τεχνικά θέματα της Λέσβου που αφορούν τις περιοχές του Πλωμαρίου και της Μήθυμνας ήταν το αντικείμενο της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, με τον Συγκοινωνιολόγο Καθηγητή του  Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Π. Παπαντωνίου και την Λιμενολόγο Δρα Πολιτικό Μηχανικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θ.Γιαντσή, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Κώστα Αρώνη και Χρυσόστομου Χατζηκυριαζή.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο Λιμάνι Πλωμαρίου και τις παρεμβάσεις που η Περιφέρεια δρομολογεί, στο θέμα του πάρκινγκ στην ίδια περιοχή αλλά και στο ζήτημα που απασχολεί τους οδηγούς ταξί στην Μήθυμνα με την πιάτσα και την αλλαγή χωροθέτησής της.

δ

«Η σημερινή συνέντευξη έχει να κάνει με την ταυτόχρονη παρουσία δυο  εξαιρετικών επιστημόνων στην Μυτιλήνη,  με τους οποίους η Περιφέρεια συνεργάζεται και θέλει την άποψη τους για   ειδικά τεχνικά θέματα που απασχολούν το Πλωμάρι και την Μήθυμνα. Η κ. Γιαντσή έχει αναλάβει την μελέτη βελτιώσεων του Λιμένα Πλωμαρίου  το οποίο θα  επισκεφτούμε σήμερα.  Μαζί μας θα είναι και ο κ. Παπαντωνίου, Συγκοινωνιολόγος με τον οποίο συνεργαζόμαστε ως Περιφέρεια μέσω του ενός προγράμματος που υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κοινοχρησία οχημάτων  και ο οποίος θα μας καταθέσει την επιστημονική του άποψη για το θέμα του παρκινγκ και του κυκλοφοριακού ζητήματος στο Πλωμάρι. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία πόσο δε μάλλον όταν το Πλωμάρι αυτή την στιγμή αναπτύσσεται συνεχώς τουριστικά , γίνονται επενδύσεις και υπάρχει ανάπτυξη. Αμέσως μετά θα μεταβούμε στη Μήθυμνα για να δούμε από κοντά το θέμα που απασχολεί τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί με την πιάτσα και να πάρουμε την άποψη του κ. Παπαντωνίου ως ειδικός. Τις επόμενες ημέρες θα σας καλέσουμε για την υπογραφή σύμβασης του δρόμου Μεγαλοχώρι – Αγιάσος που βρίσκεται στο ελεγκτικό συμβούλιο προς έγκριση και επόμενος στόχος είναι η παράκαμψη του Αγίου Ισιδώρου».

Ο Συγκοινωνιολόγος κ. Παπαντωνίου δήλωσε:

« Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη για την  πρόσκληση να δούμε από κοντά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και να καταθέσουμε την άποψη μας.   Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια έχει να κάνει και με το πρόγραμμα  SMARE  το οποίο υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά την βελτίωση των πολιτικών κοινοχρησίας οχημάτων και η μείωση χρήσης ιδιωτικών αυτοκινήτων με ταυτόχρονη μετάβαση προς πιο βιώσιμες επιλογές, μέσω του ΕΣΠΑ».

Η Λιμενολόγος κ. Γιαντσή δήλωσε:

«Ο Λιμένας Πλωμαρίου έχει θέματα με τον κυματισμό τα οποία θέλουμε να επιλύσουμε και παράλληλα να τον καταστήσουμε περισσότερο προσβάσιμο σε σκάφη αναψυχής. Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

 

Μοιράσου το άρθρο!