Αθλητικά

13/07/2024 - 21:00

2ος Νυχτερινός αγώνας δρόμου στη Μυτιλήνη το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

ΔΕΗ

Το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουλίου 2024 θα διεξαχθεί στην πόλη της Μυτιλήνης ο 2ος Νυχτερινός αγώνας δρόμου με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners, τον Όμιλο Κλασσικού Αθλητισμού Μυτιλήνης-Ο.Κ.Α.Μ. και τον Δήμο Μυτιλήνης. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Λέσβου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Μεγάλοι χορηγοί του αγώνα είναι το ξενοδοχείο Mythical Coast, η τεχνική εταιρεία ΠΡΑΞΙΣ και η επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων lesvoscar.com.

Ο Νυχτερινός αγώνας δρόμου διεξάγεται για δεύτερη φορά μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τον Ιούλιο του 2022. Τελεί υπό της αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου και περιλαμβάνει 2 αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και αγώνα 1 χιλιομέτρου για παιδιά 12-14 ετών. Ο αγώνας 10 km απευθύνεται στους πιο έμπειρους δρομείς, ενώ των 5 km σε όλες και όλους που θέλουν να αποκτήσουν μία πρώτη επαφή με το αθλητικό τρέξιμο. Η ώρα έναρξης είναι 21.00 το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουλίου με αφετηρία και τερματισμό στον πεζόδρομο ‘Τσαμάκια’. Η διαδρομή είναι στον ιστό της πόλης και διέρχεται από σημαντικά σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Για τον κανονισμό του αγώνα και εγγραφές αθλητών και εθελοντών ανατρέξτε στον δικτυακό τόπο του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου https://sites.google.com/view/lesvosrunners. Σημειώνεται ότι εγγραφές θα γίνονται δεκτές ως την 1η Ιουλίου ή έως την συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού συμμετεχόντων που έχει οριστεί σε 250.  Οι παροχές προς τους αθλητές περιλαμβάνουν: αριθμό συμμετοχής με ενσωματωμένο τσιπ ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, μοναδικά φιλοτεχνημένο αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού, έπαθλα στους διακριθέντες, τεχνικό t-shirt της εκδήλωσης, ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής, πλήρη οργανωτική υποστήριξη και δώρα χορηγών.

Οι απονομές επάθλων στους νικητές θα γίνουν σε ειδική εκδήλωση στην Πλάζ Τσαμάκια μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, όπου καλούμε τις φίλες και φίλους, είτε συμμετείχαν στον αγώνα είτε όχι, σε ένα μεγάλο πάρτι για να γνωριστούμε και να διασκεδάσουμε με την μουσική του il grande Dj PAL.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η γνωριμία με το τρέξιμο ως μορφή άθλησης και υποστήριξης της σωματικής και ψυχικής υγείας, η προαγωγή του αθλητικού πνεύματος, καθώς επίσης και η ανάδειξη των πολλών και σημαντικών σημείων ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης της Μυτιλήνης.

Μοιράσου το άρθρο!