Skip to main content
|

Με τα βήματα του Ορειά ανάμεσα σε ανθισμένα ροδόδεντρα: Μια μοναδική πεζοπορία στη Δυτική Λέσβο

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
3'
Ημερομηνία Εκδήλωσης :

Στη Δυτική Λέσβο και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ Ανεμώτιας, Πτερούντας και του Βαθύλιμνου θα περπατήσει ο Ορειάς αυτήν την Κυριακή. Αυτήν την περιοχή, μοναδική στην Ευρώπη, έχει διαλέξει να ευδοκιμεί και να ανθίζει κάθε χρόνο την άνοιξη το φημισμένο ροδόδεντρο, ένας θάμνος πανέμορφος αλλά και τοξικός. 


Σας περιμένουμε την Κυριακή 13 Απριλίου 2025 στο My Market, ώστε στις 08:30 να ξεκινήσουμε με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας για Ανεμώτια, όπου θα περπατήσουμε σε τρεις διαφορετικές διαδρομές, ως εξής:


Η πρώτη ομάδα με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη θα κάνει μια δύσκολη, μη κυκλική διαδρομή 13-14 χιλιομέτρων: θα ξεκινήσει από την Ανεμώτια και θα ακολουθήσει ανηφορική πορεία μέχρι την κορυφή του Κουρατσώνα και, αφού διασχίσει όλη την κόψη του, θα κατηφορίσει, περνώντας από τον Άγιο Κοσμά και το ύψωμα Μποχοράκι, προς το ρέμα της Πτερούντας που αυτή την εποχή είναι γεμάτο με ανθισμένα ροδόδεντρα. Στη συνέχεια, θα κινηθεί παράλληλα με το ρέμα, θα περάσει από Πτερούντα, από τον καταρράκτη Βαθύλιμνο και θα τερματίσει λίγο πιο πέρα, στον επαρχιακό δρόμο Βατούσας – Χιδήρων, όπου θα περιμένει το λεωφορείο.


Η δεύτερη ομάδα με οδηγό τη Μαρία Δεληγιώργη θα κάνει μια μέτρια, μη κυκλική διαδρομή 11-12 χιλιομέτρων: θα ξεκινήσει από την Ανεμώτια και, περπατώντας σε δασικό δρόμο ανάμεσα στα πεύκα θα φτάσει στο εξωκλήσι των Πέντε Αγίων και, στη συνέχεια, θα κατηφορίσει από το σηματοδοτημένο μονοπάτι προς την Πτερούντα, όπου και θα κάνει το μεγάλο διάλειμμά της για καφέ στο ανακαινισμένο παλιό καφενείο του μικρού χωριού. Μετά το διάλειμμα θα κινηθεί προς το Βαθύλιμνο και από εκεί θα βγει στον δρόμο Βατούσας – Χιδήρων, όπου θα περιμένει το λεωφορείο.


Η τρίτη ομάδα με οδηγό τον Γρηγόρη Τσουμάρη θα κάνει μια εύκολη, μη κυκλική διαδρομή 5 περίπου χιλιομέτρων: θα ξεκινήσει τη διαδρομή της από την Πτερούντα. Θα περπατήσει μέσα στο παρακείμενο δάσος για να απολαύσει τα ροδόδεντρα και θα επιστρέψει στην Πτερούντα, για να περιμένει τη δεύτερη ομάδα. Από εκεί, ακολουθώντας τη δεύτερη ομάδα θα περπατήσει μέχρι το Βαθύλιμνο και, στη συνέχεια, στο σημείο του τερματισμού, στο δρόμο Βατούσας – Χιδήρων.


Στη συνέχεια και οι τρεις ομάδες θα μεταφερθούν με το λεωφορείο για φαγητό σε εστιατόριο της περιοχής. 
Τέλος, μετά το φαγητό, το λεωφορείο θα μας παραλάβει από το σημείο που μας είχε αφήσει και θα επιστρέψουμε στη Μυτιλήνη. 
Σας υπενθυμίζουμε ότι για την συμμετοχή σας στις διαδρομές μας απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης, απαραίτητο είναι να φοράτε παπούτσια (μποτάκια) πεζοπορίας ή ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running, ρούχα κατάλληλα για την εποχή και να έχετε μαζί σας αντιανεμικό / αδιάβροχο.
Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας αυτοκίνητο. Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να φάτε μαζί μας στο εστιατόριο, υποχρεούστε να υποβάλετε δήλωση συμμετοχής, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι θα περπατήσουν μαζί μας.


Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας εδω) για το λεωφορείο και για το φαγητό το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε το εστιατόριο. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415, ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615.
Καλή μας αντάμωση!
 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις