Περιβάλλον

05/07/2024 - 07:19

Η «Απάτητη» παραλία στον Χρούσο προκαλεί αντιδράσεις

«Απάτητη» η παραλία στον Χρούσο Λέσβου – Κάτοικοι: Καταστρέφεται η οικονομία του τόπου

Στη βορειοδυτική πλευρά της Λέσβου, 4 χιλιόμετρα από το χωριό Μεσότοπος και ανάμεσα στην Ερεσό, βρίσκεται ο Χρούσος. Πρόκειται για μία ανοργάνωτη παραλία με εξαιρετικά όμορφη αμμουδιά, κρυστάλλινα νερά και μικρό κάμπο που προχωρεί ως τον ποταμό Μαλλιόντα, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να βρει και μικρά ταβερνάκια σε κοντινή απόσταση από την παραλία.

Η συγκεκριμένη παραλία, σύμφωνα με τον νέο νόμο, περιλαμβάνεται στις 238 παραλίες που έχουν χαρακτηριστεί ως “απάτητες” από την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών  Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη. Οι παραλίες αυτές, βρίσκονται εντός του δικτύου Natura 2000 και σε αυτές, απαγορεύεται η παραχώρηση και κατ’ επέκταση η τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλωστρών κ.λπ., γεγονός που , ωστόσο, μένει να διευκρινιστεί εάν αφορά και τους ιδιώτες και όχι μόνο τους επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τον κ. Γαβριήλ Πιπινήπρόεδρο τοπικής κοινότητας Μεσοτόπου, ο Χρούσος φιλοξενεί το καλοκαίρι και ειδικά τον μήνα Αύγουστο 800 λουόμενους ημερησίως, γεγονός που στηρίζει την τοπική οικονομία.

Ο κ. Πιπινής υποστηρίζει ότι έτσαι καταστρέφεται η οικονομία του τόπου, προκαλώντας αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

“Αν σκεφτεί κανείς ότι το καλοκαίρι έρχονται την ημέρα σε Χρούσο και Ποδαρά 1.500 άνθρωποι, από δέκα ευρώ να αφήσει ο καθένας, είναι μεγάλη υπόθεση για την οικονομία του τόπου”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

 

 

ertnews.gr

Μοιράσου το άρθρο!