Λήμνος

14/05/2024 - 08:36

Περιοδεία της βουλευτή του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Λήμνο

  Η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, επισκέφθηκε τη Λήμνο το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, 11,12 και 13 Μαΐου.

  Το Σάββατο 11 Μαΐου, μαζί με κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ, επισκέφθηκε τα χωριά Πλατύ, Θάνος, Κορνό και Κάσπακα, ενώ το Σάββατο 12 Μαΐου, επισκέφθηκε τα χωριά Μούδρο, Καλλιόπη, Κοντοπούλι, Παναγιά, Πλάκα, Κοντιά, Ατσική, Πορτιανού, Νέα Κούταλη και Τσιμάνδρια, όπου συμμετείχε και σε εκδήλωση για την Ημέρα της Μητέρας.

  Τη Δευτέρα 13 Μαΐου, επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΔΕΗ και στη συνέχεια περιόδευσε στην αγορά της Μύρινας, ενώ το μεσημέρι έδωσε συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

  Κατά τη διάρκεια της περιοδείας συζήτησε με κατοίκους των χωριών, εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχους, νέους και νέες, για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

  Η Μαρία Κομνηνάκα, τόνισε μεταξύ άλλων τις παρεμβάσεις που έχει κάνει το ΚΚΕ στη Βουλή στα προβλήματα που απασχολούν και τους κατοίκους της Λήμνου και που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, την ακρίβεια, τη δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τη φοροαφαίμαξη, εργαζομένων, αγροτών και επαγγελματιών.

  Παράλληλα τόνισε ότι ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ άσκησαν οι μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις, για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για ασφάλεια στην εργασία και στις μεταφορές, οι κινητοποιήσεις των αγροτών για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς από το επάγγελμά τους, εξασφαλίζοντας παράλληλα ποιοτικά τρόφιμα για όλους μας, για απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, για καταδίκη της γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης που αγωνίζεται για ελεύθερη πατρίδα εδώ και 75 χρόνια, από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. 

  Τέλος, τόνισε ότι όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν από όλες μέχρι τώρα τις κυβερνήσεις, εδράζονται στις οδηγίες και αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων, στις οποίες υποκλίνονται όλα τα κόμματα του αστικού τόξου, (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ 1 και 2, ΠΑΣΟΚ, κόμμα Βελόπουλου, κλπ). Γι αυτό άλλωστε ψηφίζουν τις οδηγίες και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, μαζί.

  Γι’ αυτό και κάλεσε τους κατοίκους της Λήμνου να συμπορευτούν μαζικά με το ΚΚΕ και στις επερχόμενες ευρωεκλογές, για να έχει ο λαός όσο γίνεται περισσότερους εκπροσώπους του στο ευρωκοινοβούλιο, που θα αποκαλύπτουν όλα τα παραπάνω και θα τον προετοιμάζουν σε μαζικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις για όλα όσα τον αφορούν.

  Ειδικότερα, κάλεσε τις νέες και τους νέους σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες της 9ης Ιουνίου και υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ, για να δώσουν ηχηρή απάντηση στο ζοφερό μέλλον που τις/τους επιφυλάσσουν Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις.

  Για να στείλουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και αντεπίθεσης με ΚΚΕ πιο δυνατό και εκεί που ψηφίζονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και εκεί που ανατρέπονται στους δρόμους του αγώνα.

Μοιράσου το άρθρο!