Skip to main content
|

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Προστασία των Ζώων» - Συμμετείχε και η «Ρόζα», ο αστυνομικός σκύλος

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Προστασία των Ζώων» στη Λήμνο

Στην ημερίδα συμμετείχε και η «Ρόζα», ο αστυνομικός σκύλος της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Ο.Ε.Ε.Μ.) του Βορειοανατολικού Αιγαίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, προχθές (27-02-2025) το πρωί, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου (κτήριο «Γαροφαλλίδειο») στη Μύρινα της Λήμνου, ημερίδα με θέμα «Προστασία των Ζώων», που διοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Λήμνου, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών, την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου και την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτησαν, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος κ. Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο Ειδικός Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Νικόλαος Χρυσάκης, η Δήμαρχος Λήμνου κα Ελεονώρα Γεώργα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Άγγελος – Λαμπρινός Βλάττας και ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λήμνου κ. Δημήτρης Μπουλώτης, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την ημερίδα.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν οι παρακάτω:

  • Νικόλαος Χρυσάκης, Ειδικός Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών, Ταξίαρχος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, Συγγραφέας του βιβλίου «Το Νομικό Status των ζώων στην Ελληνική Έννομη Τάξη»,
  • Υπαστυνόμος Α΄ Τρικαλοπούλου Ευαγγελία, Προϊστάμενη του Τμήματος Γενικής Αστυνόμευσης και Επιχειρήσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, Χημικός – Μηχανικός Α.Π.Θ., Διπλωματούχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών Ε.Κ.Π.Α.,
  • Θανάσουλα Κωνσταντίνα, Εκπαιδεύτρια Σκύλων Θεραπείας, Animal Assisted Therapy Specialist - Ειδική Παιδαγωγός και
  • Απορέλλη Αλίκη, Προϊστάμενη του Γραφείου Πολιτικού Προσωπικού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις, της κας Σταματίνας Σταματάκου, Διευθύντριας του Zero Stray Academy - δημοσιογράφος, του Υπαστυνόμου Α’ κ. Δημητρίου Ντουμπάρατζη, συνοδού αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών υλών, της κας Άννας Τοσούνογλου, Προέδρου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της κας Θεοδώρας Λυμπέρη, Διευθύντριας του Γυμνασίου Μούδρου.

Επίσης, μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου παρουσίασαν φιλοζωικές δράσεις του σχολείου, ως μέλη του Δικτύου Φιλόζωων Σχολείων της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Την ημερίδα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, μέλη τοπικών συλλόγων και μαθητές, ενώ συμμετείχε και η Αστυνόμος Β΄ «Ρόζα», ο αστυνομικός σκύλος ράτσας «Λαμπραντόρ» της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Ο.Ε.Ε.Μ.) του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε κοινωνικά ζητήματα, πρόκειται να προβούν σε ανάλογες μελλοντικές δράσεις, συνεργαζόμενες με συναρμόδιους φορείς, στοχεύοντας στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Δείτε φωτο:

 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία