Αθλητικά

16/10/2024 - 19:11

Έτρεξαν από τη Μυτιλήνη στο Σικάγο!

Δράσεις του Συλλόγου κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου

Το πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου έγιναν στην Καλλονή οι αγώνες του 9ου Ημιμαραθώνιου Καλλονής ‘Ευστράτιος Μουφλουζέλλης’, με διοργανωτή το αθλητικό σωματείο ‘Αρισβαίος Καλλονής’. Περιλάμβαναν ημιμαραθώνιο 21 χιλιομέτρων, αγώνα 6 χιλιομέτρων και άλλους μικρότερους παράλληλους αγώνες. Ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners συμμετείχε με πάνω από 40 δρομείς. Όλοι οι συμμετέχοντες, άνδρες και γυναίκες, ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον αγώνα τους, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας και υγρασίας, ενώ οι περισσότερες θέσεις των νικητών στις διάφορες κατηγορίες καταλήφθηκαν από μέλη των Lesvos Runners. 

d

Την ίδια μέρα, Κυριακή 6 Οκτωβρίου, έγινε στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης για 8η χρονιά ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης με πολλές συμμετοχές εντός και εκτός Ελλάδας. Στον αγώνα επέτυχε σημαντική διάκριση ο Μάνος Ορφανός, μέλος των Lesvos Runners, καταλαμβάνοντας την 15η θέση γενικής κατάταξης και την τρίτη στην ηλικιακή του κατηγορία. 

d

Επίσης την Κυριακή 6 Οκτωβρίου έγιναν στις Σπέτσες δρομικοί και κολυμβητικοί αγώνες με την επωνυμία ‘SPETSES mini MARATHON 2024’. Στον μεγαλύτερο σε απόσταση αγώνα των 25 χιλιομέτρων συμμετείχε και διακρίθηκε ο συντοπίτης μας γνωστός Μαραθωνοδρόμος και μέλος των Lesvos Runners Κώστας Χουβαρδάς, καταλαμβάνοντας την 9η θέση της γενικής κατηγορίας και την πρώτη της ηλικιακής του κατηγορίας.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου έγινε στο Σικάγο των ΗΠΑ ο ομώνυμος Μαραθώνιος αγώνας ένας από τους σημαντικότερους αγώνες μαραθωνίου παγκοσμίως με συμμετοχές ελίτ αθλητών απ’ όλον τον κόσμο. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν δύο μέλη των Lesvos Runners οι Κώστας Χουβαρδάς και Marco Belli που ολοκλήρωσαν τον αγώνα με κορυφαίες επιδόσεις πλησίον των 3 ωρών. Την ίδια μέρα το μέλος του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου Μιχάλης Τσόκος συμμετείχε στον αγώνα βουνού ‘Virgin Forest Trail 2024’ στο Παρανέστι Δράμας στην απόσταση των 110 χιλιομέτρων στον οποίο κατέλαβε την 5η θέση γενικής, τρέχοντας στο βουνό για 16 ώρες περίπου.

Πέραν των δρομικών αγώνων, μέλη των Lesvos Runners συμμετείχαν σε δύο εκδηλώσεις που έγιναν στην πόλη της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στον περίπατο ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του μαστού που οργανώθηκε από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και στο συμβολικό τρέξιμο που διοργάνωσε η ΚΙΒΩΤΟΣ για τα αδέσποτα την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την κτηνιατρική φροντίδα των εγκαταλειμμένων και κακοποιημένων ζώων της Λέσβου.

 

Μοιράσου το άρθρο!