Άρθρα - Γνώμες

12/09/2024 - 15:50

Στη ΔΕΥΑΛ όλα καλά ( ; )

48 ώρες μετά την αποκάλυψη του πρώην Αντιδημάρχου Πολωμαρίου Μανώλη Αρμενάκα , τη συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβούλου της Αντιπολίτευσης Προκόπη Τζίμη και 24 ώρες μετά την ανάδειξη του θέματος από το Lesvosnews.net  σχετικά με την πώληση νερού  από την ΔΕΥΑΛ σε ιδιώτη (μάλλον για γέμισμα πισίνας) και ενω είναι σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη!

Η μόνη εξέλιξη -αν είναι εξέλιξη - είναι ότι θα γίνει ΕΔΕ!

Το θέμα δεν έχει μόνο νομικές προεκτάσεις όπως σωστά έχει αναφέρει ο κ. Αρμενάκας. Πρέπει να δοθούν ΑΜΕΣΑ απαντήσεις από την ΔΕΥΑΛ

Το θέμα είναι και ηθικό!

Ας σκεφτούμε ότι χιλιάδες συμπολίτες μας εφαρμόζουν τις οδηγίες της ΔΕΥΑΛ για το νερό και ... από την άλλη η ίδια η ΔΕΥΑΛ πουλάει νερό για πισίνες. Ακούγεται όχι μόνο παράλογο αλλά τουλάχιστον υποκριτικό.

Από την άλλη πως μπορεί κάποιος να διοικεί μια επιχειρηση και να μην κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες (αν δεχτούμε ότι δεν ήξερε τίποτα) ώστε να μην είναι εφικτή η συγκεκριμένη πώληση. Και τι πρέπει να έχεις κάνει; Δύο απλά πράγματα: 

1. όπως έβγαλες την εντολή - οδηγία για τους πολίτες βγάζεις και οδηγία για τους υπαλλήλους. Κανείς δεν πουλάει νερό σε βυτία χωρίς έγκριση του Προέδρου. 

2. μπλοκάρεις στο λογιστήριο τον κωδικό  έκδοσης τιμολογίου με την συγκεκριμένη αιτιολογία και βάζεις δικλείδα ασφαλείας έκδοσης με τουλάχιστον έγκριση από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ

 

Αν δεν κάνεις λοιπόν τις απαραίτητες ενέργειες για να εφαρμόσει η εταιρεία που διοικείς όσα έχεις αποφασίσει για τους πολίτες τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλα.

 

Μοιράσου το άρθρο!