Άρθρα - Γνώμες

03/09/2019 - 08:01

Οι προσφυγές δεν διαβάζουν Κ. Μουτζούρη αλλά ο Κ. Μουτζούρης οφείλει να γίνει μπροστάρης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού

Γράφει ο Αυτοδιοικητικός

Κράτα γερά Κώστα!

 Βρίσκομαι σε δίλημμα.

Να θαυμάσω το εξώπλατο της Σκάρλετ Γιόχανσον με το εντυπωσιακό τατουάζ ή την μορφή του Γιάνη Βαρουφάκη με τη σύζυγο του Δανάη στο κόκκινο χαλί της Βενετίας; Κάνω όμως μια ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε όλα αυτά και από τους «Ενήλικες στην αίθουσα», προσγειώνουμε  στους Ενήλικες της Λέσβου!

Διαβάζω ανακοίνωση περιφερειακού συνδυασμού με μονοψήφιο ποσοστό στις εκλογές του Μαΐου να θεωρεί πως  «Η αντιπροσφυγική ρητορική της νέας Περιφερειακής Αρχής θα διογκώσει τα προβλήματα».

Φαντάζομαι τους πρόσφυγες προτού μπουν στις βάρκες να μελετούν τις δηλώσεις του συμπαθούς Κώστα Μουτζούρη για ν΄ αποφασίσουν εάν θα περάσουν απέναντι.

Ή

 τον αειθαλή Ερντογάν ο οποίος  δεν γνωρίζει ούτε καν γρι Αγγλικά,  να πέφτει με τα μούτρα στην διδασκαλία των Ελληνικών προκειμένου να έχει πλήρη γνώση των απόψεων του νέου Περιφερειάρχη.

Μέχρι όμως να γίνουν όλα αυτά το πρόβλημα τι γίνεται με τους πρόσφυγες; Πως θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε; Με παλαιολιθικά τσιτάτα ή διαχειριζόμενοι το πρόβλημα με τρόπο τέτοιο που να μην οξύνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα στο νησί μας;

Η βούληση του κόσμου στην Λέσβο (και όχι μόνον) εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές και ήταν σαφής. Θα πρέπει ν΄ αναχαιτιστεί η κατάσταση αυτή. Δύσκολα βέβαια γιατί τώρα που άνοιξε η πόρτα, δύσκολα κλείνει Και τούτη η πληγή προφανώς θα παραμείνει για πολλά ακόμα χρόνια και καλόν είναι να το συνειδητοποιήσουμε.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ως άβουλα ανθρωπάκια θα πρέπει να παρακολουθούμε το γεγονός αυτό το οποίο έχει επηρεάσει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ολόκληρη την Ευρώπη.

Όταν μάλιστα δίπλα μας οι ΜΚΟ κι επαγγελματίες αλληλέγγυοι κάνουν πάρτι στο δικό μας σπίτι. Το ότι τρώμε κανά κοκαλάκι με τα πεντάμηνα ή με κανένα παρκάκι που μας κάνουν δώρο, δεν ισοσταθμίζει την γενικότερη καταστροφή που υπόκειται το νησί μας.

Θα λυθεί το πρόβλημα με την σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Περιφερειάρχης με τους Δημάρχους; Προφανώς όχι. Στέλνει όμως μηνύματα αλλά κυρίως κάνει αυτό που δεν έκανε η προηγούμενη Περιφερειάρχης.

Να γίνει ο Περιφερειάρχης μπροστάρης των τοπικών κοινωνιών στο πλέον σημαντικό πρόβλημα που έχουν αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια. Και να πιέσει την σημερινή κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη στο να μην αρκεστεί στην απλή εξαγγελία μέτρων. Αλλά αν χρειαστεί να πάρει ακόμα και σκληρά μέτρα….  Έχει όμως μια υποχρέωση ο Περιφερειάρχης. Σε  συνεργασία με τους Δημάρχους να ελέγξει τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου. Γιατί δεν είναι θέμα πολιτικής ευαισθησίας. Είναι θέμα κοινωνικής συνοχής…..

Μοιράσου το άρθρο!