Άρθρα - Γνώμες

19/07/2024 - 09:40

Μας θεωρούν ηλίθιους και μας το δείχνουν: Κάνε διακοπές σπίτι σου - Bάλε τα σεντόνια σου στο ψυγείο - Είναι η νέα τάση

γράφει ο Ορέστης Μεταξάς

Δηλαδή πιστεύουν στην κυβέρνηση ότι οι δικαιολογίες για το ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα πείθουν κανέναν; 

Βγήκε ο κύριος Σκυλακάκης και μίλησε για τον παρατεταμένο καύσωνα στην Ελλάδα, καθώς και τον μη αναμενόμενο καύσωνα στην διαδρομή από την Ουκρανία ως την Ελλάδα και για την αυξημένη ζήτηση του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ουκρανία και μίλησε και για τις αδύναμες διασυνδέσεις της Ουγγαρίας προς την Δύση, που επηρεάζουν τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα. 

Αν νομίζουν στην κυβέρνηση ότι όλα αυτά γίνονται πιστευτά είναι εκτός πραγματικότητας. Πλέον κανένας δεν τους ακούει και δεν δίνει σημασία ότι και να λένε. Έχουμε το τέταρτο ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα στην  Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι που μετράει για τον πολίτη που τον τρώει και τον ματώνει η ακρίβεια. Με ποια λογική να νοιάζονται,  το πρεκαριάτο της επισφαλούς  εργασίας, οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι που δεν τα βγάζουν πέρα με μια δουλειά, αν «στράβωσε» η διασύνδεση της Ουγγαρία με την Δύση και ακρίβυνε το ρεύμα στην Ελλάδα; 

Καύσωνας, συνεχιζόμενη ακρίβεια, αστείες δικαιολογίες συνθέτουν πλέον το σκηνικό της σταθερής απαξίωσης της κυβέρνησης. Η οποία καθημερινά φθείρεται και κάποια στιγμή το 28% των ευρωεκλογών θα το βλέπει  μόνον με κιάλια. Και θα συνεχίζουν να γεμίζουν οι δεξαμενές της αγανάκτησης και της συνολικής απαξίωσης του πολιτικού συστήματος. Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα. Διευρυνόμενες ανισότητες, έντονη ταξική αδικία. 

Όμως ο νεοφιλευλευθερισμός του Μητσοτάκη, με τα  sites στο πνεύμα της μοντέρνας εποχής, έχει τη λύση. Δεν μπορείς να κάνεις διακοπές. Κάνε διακοπές σπίτι σου. Άλλαξε λίγο τον χώρο σου. Βάλε το τραπέζι στην τραπεζαρία από την άλλη μεριά, και άλλαξε αμοιβαία θέση με τον καναπέ. Κάνε το μπαλκόνι σου πιο ευχάριστο αγοράζοντας γλάστρες και ανάβοντας μικρά Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Κατέβα στο απέναντι παρκάκι και ανακάλυψε τις κρυφές χάρες του, που μέχρι τώρα δεν έβλεπες. Πάρε βαθιά ανάσα και να είσαι πανευτυχής. Κάνεις τις διακοπές των ονείρων σου. Σπίτι σου. 

Και λίγο πριν να κοιμηθείς στις διακοπές στο σπίτι, εν μέσω καύσωνα, βάλε τα σεντόνια σου στο ψυγείο. Και ο όταν θα τα βγάλεις από το ψυγείο ο καύσωνας θα έχει εξαφανιστεί.  Δεν θα χρειαστεί καν να ανάβεις air condition. Ειδικά τώρα που λόγω των ατυχών συμπτώσεων στην Ουκρανία και στην Ουγγαρία ακρίβυνε το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα. 

Οι διακοπές στο σπίτι, γράφουν τα στιλάτα μοντέρνα sites, είναι η νέα τάση. Δεν είναι η φτώχια, δεν είναι η οικονομική αδυναμία να πας διακοπές .Είναι η νέα τάση. Είναι trendy κατάσταση οι διακοπές στο σπίτι. Και απόλαυσε τες. Τυχερέ. 

Μας θεωρούν ηλίθιους και μας το δείχνουν.

αρχικη δημοσίευση https://tvxs.gr/

Μοιράσου το άρθρο!