Η κατάντια της Ελλάδας του Μητσοτάκη
Κόλαφος αυτή είναι η σωστή λέξη. Κόλαφος το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Το ψήφισαν, οικολόγοι, σοσιαλιστές, αριστεροί, φιλελεύθεροι και επτά δεξιοί ευρωβουλευτές. Όλοι αυτοί συνωμότησαν εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η Ελλάδα πλέον φέρνει, προφίλ και ανφάς, κάπως σαν Ουγγαρία, Πολωνία και Ρουμανία. Το ψήφισμα μιλά για την ελευθεροτυπία, τις παρακολουθήσεις, τις ανεξάρτητες αρχές που γίνεται προσπάθεια να φιμωθούν και να περιοριστούν, μιλά για το έγκλημα χωρίς τιμωρία της Πύλου, το έτερο έγκλημα των Τεμπών που πάνε να το κουκουλώσουν, την υπέρμετρη αστυνομική βία.
Κατάφερε ο Μητσοτάκης να γίνει η κυβέρνηση του, η πρώτη ελληνική κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά που εγκαλείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για παραβιάσεις του κράτους δικαίου. Γιατί στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάποια θέματα δημοκρατίας εξακολουθούν να λειτουργούν και εκεί ο Μητσοτάκης δεν είναι ούτε τσίτα, ούτε Μωυσής ούτε καμία από τις γελοιότητες που μας σερβίρουν τα ΜΜΕ εδώ.
Οι τελευταίες εκλογές έδωσαν μια συντριπτική νίκη στη ΝΔ του Μητσοτάκη. Όμως η νίκη αυτή θεμελιώθηκε πάνω στον απόλυτο έλεγχο της ενημέρωσης, στην προπαγάνδα και στην παραπληροφόρηση.
Και βέβαια πάνω στην ανυπαρξία της αντιπολίτευσης και στην αδυναμία της να συνεννοηθεί και να αντιμετωπίσει αυτό το ιδιότυπο καθεστώς. Και ανά πάσα στιγμή καραδοκεί ο κίνδυνος να υπάρξει μια ακροδεξιά σύμπραξη και να γίνει αυτό το συνονθύλευμα ο αντίπαλος πόλος απέναντι στη ΝΔ. Κάτι σαν Μακρόν-Λεπέν.
Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Το κράτος δικαίου που διαρκώς και συστηματικά υπονομεύεται.
Όμως εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε και η «μοντέρνα» μεσαία τάξη μας αδιαφορεί για το κράτος δικαίου και κοιτάζει μαγεμένη τον εκσυγχρονιστή Μητσοτάκη. Σήμερα η καρδιά της χτυπά τρελά για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Χάρβαρντ, Κέιμπριτζ και Οξφόρδη μαζί. Επιτέλους να γίνουμε Ευρώπη. Αυτό ονειρεύεται η ονειροπαρμένη μεσαία μας τάξη.
Κι όσο για τις υποκλοπές, το ναυάγιο της Πύλου, την υπονόμευση των ανεξάρτητων αρχών, την αστυνομική βία και ότι αναφέρεται στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, «who cares»?
Ποιος νοιάζεται;
αρχική δημοσιευση