Υγεία

08/05/2013 - 10:12

Οι Λέσβιοι στηρίζουν το νευροχειρουργό Ε. Μπαϊραμίδη

Οι Λέσβιοι στηρίζουν το νευροχειρουργό Ε. Μπαϊραμίδη

Σύσσωμη η Λεσβιακή κοινωνία, έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια στήριξης του νευροχειρουργού του Βοστανείου Νοσοκομείου Ευρ. Μπαϊραμίδη, με δηλώσεις συμπαράστασης, όχι μόνο ασθενών του, που χειρουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο, αλλά και από συλλόγους και φορείς που θεωρούν την παρουσία του και την προσφορά του, τύχη για τον τόπο μας.


Με δεδομένη την ΕΔΕ που έχει διατάξει το αρμόδιο Υπουργείο, μετά την άτυχη έκβαση της εγχείρησης του 17χρονου προ ημερών, ο κόσμος της Λέσβου, προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκφράσει την αγωνία του για το γιατρό που τόνωσε και ενίσχυσε το δυναμικό του Νοσοκομείου του ακριτικού μας νησιού.


Πάνω από 115 άτομα υπογράφουν δήλωση στήριξης, που αποστέλλεται στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Σ αυτήν, οι υπογράφοντες επισημαίνουν:
«Εμείς που υπογράφουμε παρακάτω, επιθυμούμε να δηλώσουμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στο νευροχειρουργό του Βοστανείου Νοσοκομείου Μυτιλήνης Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη, με αφορμή το πρόσφατο ατυχές γεγονός με τον 17χρονο συμπολίτη μας.
Αυτό το κάνουμε γιατί όλοι και όλες εμείς, στα τελευταία 2 3 χρόνια που ο κ. Μπαϊραμίδης υπηρετεί στο Νοσοκομείο μας, είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε ως άνθρωπο και ως γιατρό, αφού χρειάστηκε να υποβληθούμε σε κάποια χειρουργική επέμβαση, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρή.
Ως άνθρωπος, θεωρούμε ότι ο Ε. Μπαϊραμίδης αποτελεί μία λαμπρή προσωπικότητα, που τιμά με τον καλύτερο τρόπο το ιατρικό λειτούργημα.
Ως νευροχειρουργός, όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετεί στη Μυτιλήνη, έχει ανεβάσει κατακόρυφα το επιστημονικό κύρος του Βοστανεόιυ και την εμπιστοσύνη των ασθενών για λεπτές και δύσκολες επεμβάσεις, για τις οποίες στο παρελθόν θα έπρεπε να υποβληθούν σε οικονομική αφαίμαξη και ταλαιπωρία, οδηγούμενοι σε κάποιο Νοσοκομείο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.
Μετά από όλα αυτά, θεωρούμε ότι θα είναι τελείως άδικο, αυτό το λαμπρό υπόδειγμα γιατρού και ανθρώπου, να υποστεί οποιαδήποτε διοικητική ή άλλη ποινή, γιατί σε μια από τις δεκάδες ή και εκατοντάδες χειρουργικές επεμβάσεις, που έχει εκτελέσει όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξε μια άτυχη στιγμή.
Και το κυριότερο, μια ενδεχόμενη ποινή, που θα προκαλέσει διακοπή ή μη ανανέωση της σύμβασης εργασίας του στο Βοστάνειο, θα έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα να στερηθεί ο τόπος μία τόσο χρήσιμη και απαραίτητη ειδικότητα, κρίσιμη για τη ζωή και την υγεία των κατοίκων του ακριτικού νομού μας.
Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στο νευροχειρουργό Ε. Μπαϊραμίδη ζητούμε, στο πλαίσιο της διοικητικής έρευνας του ατυχούς συμβάντος του 17χρονου αγοριού, η πολιτεία και οι λειτουργοί της, να τον αντιμετωπίσουν με τη δέουσα κατανόηση, αναγνωρίζοντας τον μέχρι σήμερα ανεξάντλητο ζήλο και το πάθος του, να υπηρετεί τον άνθρωπο και την ιατρική επιστήμη».

 

πηγή: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!