Τουρισμός

23/07/2024 - 06:55

Τι άλλαξε στην Τουρκία και ζητούν κατάργηση της βίζας στα ελληνικά νησιά!

Οι Τούρκοι κατηγορούν την... Ελλάδα για τον μειωμένο τουρισμό: Ζητούν κατάργηση της βίζας στα νησιά Τι λένε οι Τούρκοι επαγγελματίες

Ένα βήμα παραπέρα προχώρησαν οι απογοητευμένοι Τούρκοι επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι απαιτούν τώρα την κατάργηση της βίζας-εξπρές προς τα ελληνικά νησιά, προκειμένου να αναζωογονήσουν την τουριστική κίνηση στην περιφέρεια του Αιγαίου, αντί να μειώσουν τις τιμές, που φέτος έχει πέσει στο ναδίρ.

 

Πολλά θέρετρα (όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του ethnos.gr στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη) ειδικά η Αλικαρνασσός, το Τσεσμέ και η Ντάτσα καταγράφουν 60% πληρότητα φέτος και οι επαγγελματίες του τουρισμού αποδίδουν αυτή τη μείωση σε 2 βασικούς λόγους:

  • Το υψηλό κόστος διαμονής και διατροφής λόγω πληθωρισμού έχει δυσφημίσει αγαπημένους προορισμούς διακοπών.
  • Η βίζα εξπρές προς τα ελληνικά νησιά και το γεγονός ότι ο γείτονας είναι φθηνότερος από την Τουρκία.

Υπενθυμίζουμε ότι βάσει της διμερούς συμφωνίας προσφέρεται από την 1η Απριλίου βίζα-εξπρές, διάρκειας μιας εβδομάδας, για Τούρκους πολίτες για τα νησιά της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Λήμνου, της Λέρου, της Ρόδου, της Κω, της Καλύμνου, της Σύμης και του Καστελόριζου. Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ήταν τα πρώτα που εντάχτηκαν στη συμφωνία μετά από παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη. 

Μοιράσου το άρθρο!