Τουρισμός

13/06/2024 - 21:45

Μαζικό κύμα Τούρκων επισκεπτών στη Λέσβο για το κουρμπάν μπαϊράμι

Μαζική άφιξη Τούρκων επισκεπτών από 14-23 Ιουνίου αναμένεται στη Λέσβο λόγω της μουσουλμανικής γιορτής Κουρμπάν μπαϊράμι που θα φέρει στο νησί πάνω από 10.000 επισκέπτες.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος «οι χαμηλές τιμές στη διαμονή και στο φαγητό πολύ καλής ποιότητας, είναι ο κύριος λόγος που οι Τούρκοι επισκέπτες επιλέγουν τη Λέσβο. Επιπλέον έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για τη βελτίωση των υποδομών, της διοργάνωσης και προβολής πολιτιστικών εκδηλώσεων και το νησί κερδίζει στις εντυπώσεις  και ανεβαίνει το τουριστικό του προϊόν».  

Ο κ. Χατζηκυριάκος κάλεσε τους επαγγελματίες του τουρισμού να διατηρήσουν τις πολύ καλές τιμές σε επίπεδο που να μπορούν να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι τιμές να παραμείνουν προσιτές σε επισκέπτες αλλά και ντόπιους.

Μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα πραγματοποιούνται 7-8 δρομολόγια τη μέρα από το Αϊβαλί και δύο δρομολόγια την εβδομάδα από τη Σμύρνη.

Από τις 25 Ιουνίου ξεκινούν και οι αφίξεις εσωτερικού τουρισμού και από τις 20 Ιουνίου και μέτά δεν υπάρχουν διαθέσιμες καμπίνες στα πλοία, αν και προστέθηκε ένα δρομολόγιο το Σαββατοκύριακο από τον Πειραιά στη Μυτιλήνη.

 

Μυρσίνη Τζινέλλη/ ertnews.gr

Μοιράσου το άρθρο!