Τουρισμός

13/06/2024 - 14:49

Αλματώδης αύξηση 40% στις πτήσεις Charter στη Λέσβο τον Μάιο

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία, για τις αφίξεις Μαΐου με πτήσεις Charter στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης, που δημοσιεύθηκαν σήμερα Πέμπτη. Σε σχέση με το 2023 καταγράφηκε αύξηση κατά 40%.

Σε αριθμούς, 8.562 άτομα έφτασαν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με πτήσεις charter, ενώ τον Μάιο του 2023, είχαν έρθει 6.085 άτομα και τον αντίστοιχο του 2019, στη καλύτερη σεζόν τα τελευταία 9 χρόνια, είχαν έρθει 6.584 άτομα.

Ολλανδοί, Βέλγοι και Σκανδιναβοί κινούνται στα ίδια επίπεδα με το 2023, ενώ τη μεγάλη διαφορά έκαναν οι Άγγλοι που σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά παρουσιάζουν αύξηση 73%.

Με βάση τα παραπάνω αλλά και τις πτήσεις από Πολωνία, Αυστρία, Τσεχία, Σλοβενία, Ρουμανία, Ισραήλ που προστίθενται, η χρονιά προβλέπεται ως μία από τις καλύτερες για το νησί.

Σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα Λευτέρη Καραμπλιά αυτό που χρειάζεται είναι προσοχή από τους επαγγελματίες του τουρισμού, ώστε να μην παρουσιαστούν φαινόμενα κακής διαχείρισης των διαθέσιμων κρεβατιών (overbooking), ειδικά φέτος που υπάρχει και από την Τουρκία σημαντική αύξηση στις αφίξεις επισκεπτών. Ανάλογη προσοχή πρέπει να δοθεί και από τους εμπλεκόμενους στις μεταφορές (Τουριστικά λεωφορεία, ταξί), ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα εξυπηρέτησης. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο!