Ρεπορτάζ Αγοράς

25/06/2024 - 19:00

Δύο Χρυσά και δύο Ασημένια Βραβεία για το Biomeraki από το Πλωμάρι Λέσβου

Η οικοτεχνία του Ευστρατίου Ξυπτερά και της Ευδοκίας Καλδέλη με έδρα το Πλωμάρι (Τρύγονας) ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια περίπου και κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανοίξει τα φτερά της και εκτός Λέσβου κατακτώντας σημαντικά βραβεία. Το εντυπωσιακό είναι ότι σήμερα τυποποιούν το 90% της παραγωγής τους και παράγουν 40 κωδικούς προϊόντων. Πρόσφατα κατέκτησαν ακόμη 4 βραβεία στα Mediterranean Taste Awards 2024

" Biomeraki: δύο Χρυσά και δύο Ασημένια Βραβεία στα Mediterranean Taste Awards 2024!

Ο κ. Ευστράτιος Ξυπτεράς μιλώντας στο Lesvosnews.net αναφέρει: 

"Κάθε επιβράβευση είναι σημαντική, με αυτή που προέρχεται από εσάς κάθε φορά που επιλέγετε κάποιο προϊόν μας, να είναι αυτή που μας «αγγίζει» περισσότερο.

Όταν όμως βραβεύεσαι από ειδικούς, ανθρώπους γνώστες, επιφορτισμένους με αυτή τη δουλειά, η αναγνώριση έχει ξεχωριστή σημασία. Είμαστε λοιπόν στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι τα προϊόντα Biomeraki κέρδισαν δύο Χρυσά και δύο Ασημένια Βραβεία στα φετινά Mediterranean Taste Awards!

Χρυσό βραβείο απέσπασαν  το Έξτρα Παρθένο Βιολογικό Ελαιόλαδο και το Γλυκό του κουταλιού Μούρο, ενώ με την ασημένια διάκριση βραβεύτηκαν η Μαρμελάδα Πορτοκάλι με Μέλι και το Μέλι Ερείκης.

Οι διακρίσεις αυτές έρχονται να συνεχίσουν την εξαιρετική πορεία των προϊόντων μας από τη χρονιά που μας πέρασε, όπου στα Olympic Taste Awards 2023 βραβεύτηκαν τέσσερα ακόμα «παιδιά» μας, το Ελαιόλαδο και η Μαρμελάδα Μήλο με την κορυφαία Πλατινένια διάκριση, το Μέλι Αγριολούλουδων και Βοτάνων με Χρυσή διάκριση και το Γλυκό του κουταλιού Αχλάδι, από την τοπική ποικιλία του νησιού μας Μουτζουρίτης ή Ίμτζουριτς.

Πέρα από την περηφάνια που δημιουργεί αυτή καθεαυτή η βράβευση, μας γεμίζει ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση το γεγονός ότι, τόσο πέρυσι όσο και φέτος, βραβευτήκαν όλα τα προϊόντα μας που πήραν μέρος και στους δύο θεσμούς, γεγονός που επιβεβαιώνει το σύνολο της προσπάθειάς μας και βεβαιώνει ότι τα εξαιρετικά υψηλά στάνταρ ποιότητας διακρίνει ολόκληρη τη γκάμα προϊόντων της Biomeraki."

Αναλυτικά τα βραβεία που έχει κατακτήσει η οικοτεχνία "Biomeraki":

Δ

Δ

Χρυσό Βραβείο Mediterranean Taste Awards 2024:

·         Έξτρα Παρθένο Βιολογικό Ελαιόλαδο

·         Γλυκό του κουταλιού Μούρο

 

-------

ΔΣ

 

Δ

Ασημένιο Βραβείο Mediterranean Taste Awards 2024:

·         Μαρμελάδα Πορτοκάλι με Μέλι

·         Μέλι Ερείκης

 

 

Η οικοτεχνία "Biomeraki "  είχε κατακτήσει βραβεία  και το 2023

Πλατινένιο Βραβείο Olympic Taste Awards 2023:

·         Έξτρα Παρθένο Βιολογικό Ελαιόλαδο

·         Μαρμελάδα  Μήλο

 

Χρυσό Βραβείο Olympic Taste Awards 2023:

·         Χρυσό βραβείο έλαβε το «Μέλι Αγριολούλουδων & Βοτάνων 

 

Ασημένιο Βραβείο Olympic Taste Awards 2023:

·         Γλυκό του κουταλιού Αχλάδι"

δσ

ε

Μοιράσου το άρθρο!