Πολιτισμός

14/04/2016 - 06:18

Ο "Ρομπέρτο Ντεβερέ" του Gaetano Donizetti live στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης από τη Metropolitan Opera

ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «THE MET: LIVE IN HD» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ GAETANO DONIZETTI «ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΝΤΕΒΕΡΕ».

 
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/4/2016 ΣΤΙΣ 19:55 ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
 
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ 10,00 ΕΥΡΩ
 
 
Η σεζόν 2015-16 φτάνει στο τέλος της, και η Met μας παρουσιάζει το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 το αριστούργημα του Gaetano Donizetti «ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΝΤΕΒΕΡΕ». Πρόκειται για μια πραγματικά σπάνια όπερα η οποία έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά εκπληκτικών προβολών που προηγήθηκαν την φετινή σεζόν, όπως οι «ΤΡΟΒΑΤΟΡΕ», «ΟΘΕΛΛΟΣ», «ΤΑΝΧΟΪΖΕΡ», «ΛΟΥΛΟΥ», «ΑΛΙΕΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΩΝ», «ΤΟΥΡΑΝΤΟΤ», «ΜΑΝΟΝ ΛΕΣΚΟ» και πρόσφατα η «ΜΑΝΤΑΜΑ ΜΠΑΤΕΡΦΛΑΪ».
 
Η φημισμένη σοπράνο του μπελκάντο Sondra Radvanovsky αναλαμβάνει την εξαιρετική πρόσκληση να ερμηνεύσει και τις τρεις βασίλισσες της «Τριλογίας των Τυδώρ» του Donizzeti. Σε αυτή την κλιμακωτή όπερα της τριλογίας, η Radvanovsky ερμηνεύει την ενήλικη πια βασίλισσα Ελισάβετ Α’, που αναγκάζεται να υπογράψει τη διαταγή θανάτου του ευγενούς που αγαπά, του Ντεβερέ. Ο τενόρος Matthew Polenzani ερμηνεύει τον Ντεβερέ, ενώ η μεσόφωνη Elīna Garanča και ο βαρύτονος Mariusz Kwiecien συμπληρώνουν το κουαρτέτο των ερμηνευτών σε αυτό το αριστουργηματικό έργο. Διευθύνει ο «σπεσιαλίστας» των έργων του Donizzeti, Maurizio Benini. Ο Sir David McVicar, που σκηνοθέτησε στη Μet τις παραγωγές της Anna Bolena και της Maria Stuarda, επιστρέφει για να σκηνοθετήσει το τελευταίο μέρος της τριλογίας.
 
Η διάρκεια της παράστασης είναι 2 ώρες και 40 λεπτά με ένα διάλειμμα των 25 λεπτών.
 
 
Ακολουθεί η τελευταία παράσταση της σεζόν “ΗΛΕΚΤΡΑ” του Richard Strauss, που θα προβληθεί στις αίθουσες το Σάββατο 7/5/2016 στις 19:55.
 

Μοιράσου το άρθρο!