Πολιτισμός

02/03/2016 - 07:39

Λέσχη ανάγνωσης στο "Μπουρίνι"

Σ

την προσπάθειά μας να οργανώσουμε μία Λέσχη Ανάγνωσης, σας καλούμε να συμμετάσχετε στην πρώτη μας συνάντηση στο ΜΠΟΥΡΙΝΙ (Θ. Χατζημιχαήλ 11 και Μητροπ. Ιακώβου, Καλλιθέα, Μυτιλήνη, ΤΗΛ. : 22510-28368), την ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 20.00.

Μία Λέσχη Ανάγνωσης δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που το όνομά της δηλώνει: μία ομάδα ανθρώπων, δηλαδή, με κοινό στοιχείο και συνδετικό κρίκο την αγάπη για το βιβλίο και τη λογοτεχνία, που θα συναντιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα (δυο φορές το μήνα) και θα διαβάζουν και θα συζητούν για βιβλία και λογοτεχνία.

Οι συζητήσεις θα είναι ανοιχτές στα ενδιαφέροντα του κάθε μέλους, αλλά τα θέματα θα ορίζονται κάθε φορά από την ομάδα κατά την αμέσως προηγούμενη συνάντηση. Σκοπός του εγχειρήματος είναι αφενός η ελεύθερη έκφραση και η ενεργή συμμετοχή όλων των μελών της Λέσχης, τόσο κατά τη διαδικασία ανάγνωσης όσο και κατά τη διάρκεια της συζήτησης, και αφετέρου ο ζωντανός διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους.

Ο τρόπος της λειτουργίας της Λέσχης θα καθοριστεί από τα μέλη της. Η θεματολογία θα είναι εντελώς ανοιχτή, αλλά σε κάθε συνάντηση συγκεκριμένη, ούτως ώστε να μπορέσει η Λέσχη να καλύψει όλο το εύρος των ενδιαφερόντων των μελών της και να μπορεί να καταπιαστεί με διάφορα λογοτεχνικά είδη. Οι περαιτέρω λεπτομέρειες οργάνωσης και λειτουργίας προφανώς θα καθοριστούν από τα μέλη της ομάδας καθώς όλα εξαρτώνται από τα προσωπικά ενδιαφέροντα και τις διαθέσεις του κάθε ενός μέλους της λέσχης ανάγνωσης ξεχωριστά.

Αν, λοιπόν, αγαπάτε κι εσείς τη λογοτεχνία, σας καλούμε στο ΜΠΟΥΡΙΝΙ την ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 20.00, για μία πρώτη συνάντηση, όπου και θα καθορίσουμε περαιτέρω τον τρόπο λειτουργίας της Λέσχης. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Λέσχης: booklesvos@gmail.com

Μοιράσου το άρθρο!