Πολιτισμός

28/08/2024 - 16:36

Ιστορική ξενάγηση στο Αϊβαλί από τον δημοσιογράφο-ερευνητή Στρατή Μπαλάσκα

Ιστορική ξενάγηση στο Αϊβαλί, μία από τις πόλεις της Μικράς Ασίας με έντονο ελληνικό στοιχείο, διοργανώνει η «Συλ-λογική Εκπαιδευτικών», το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη.

Τη ξενάγηση θα πραγματοποιήσει για τους εκπαιδευτικούς, ο Στρατής Μπαλάσκας, δημοσιογράφος και ερευνητής της ιστορίας της μικρασιατικής Αιολίδας.

“Ελάτε να περπατήσουμε στα σοκάκια της πατρίδας του Φώτη Κόντογλου, του Ηλία Βενέζη, του Στρατή Δούκα, του Στράτου Παγιουμτζή και πολλών άλλων φάρων της ελληνικής λογοτεχνίας και τέχνης.

Ελάτε να μάθουμε για τα ελληνικά μνημεία του Αϊβαλιού, τον Άγιο Γιώργη, τον Ταξιάρχη, την Παναγιά Φανερωμένη και το Αγίασμα, το σπίτι του Ηλία Βενέζη και πολλά άλλα.

Ελάτε να ανακαλύψουμε στα δαιδαλώδη σοκάκια με τα πολύχρωμα σπίτια, το Şeytanin kahvesi, το Καφενείο του Σατανά, όπου κάτω από το τεράστιο δέντρο της αυλής δροσίζονται εδώ και ενάμιση αιώνα Τούρκοι και Έλληνες.

Ελάτε να ξεδιπλώσουμε μέσα από τα ιστορικά μνημεία, την ιστορία της Μικρασίας και να πραγματοποιήσουμε ένα γλυκόπικρο ταξίδι στη μνήμη και στον χρόνο”.

Ειδική τιμή για εκπαιδευτικούς: 27 Ευρώ

Αναχώρηση από το τελωνείο: 9.00

Αναχώρηση από Αϊβαλί: 18.00

Μοιράσου το άρθρο!