Πολιτισμός

03/03/2014 - 10:14

Η Royal Opera House of London παρουσιάζει : «H Ωραία Κοιμωμένη»

Η

Royal Opera House of London παρουσιάζει : «The Royal Ballet»
Τα πιο φημισμένα μπαλέτα του κόσμου για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Όμιλο Aντένα, σε απευθείας μετάδοση από το Covent Garden του Λονδίνου.


 Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014  είναι «H ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ» του Marius Petipa .
ώρα  21:15   (Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης)
 
Η Ωραία Κοιμωμένη
Μπαλέτο σε τρεις πράξεις σε χορογραφία Marius Petipa
Προβολή
[Η προβολή μαζί με το διάλειμμα διαρκεί περίπου 3 ώρες]
Με την υποστήριξη του Antenna Group και τη συνεργασία των Μεγάρων Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών, σε ζωντανή μετάδοση από το Royal Opera House του Λονδίνου
Η Ωραία Κοιμωμένη (The Sleeping Beauty) πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αγία Πετρούπολη το 1890 και αποτελεί τον κολοφώνα του κλασικού μπαλέτου: ένα τέλειο σμίξιμο της χορογραφίας του Petipa και της μουσικής του Tchaikovsky και μια λαμπρή πρόκληση για κάθε χορευτή επί σκηνής. Είναι ακόμα το έργο-υπογραφή του The Royal Ballet.
Για να τιμήσουν τα 75α γενέθλια του Θιάσου, η Monica Mason και ο Christopher Newton αναβίωσαν την αξέχαστη παραγωγή του 1946, που επανέφερε τη χορογραφία του Petipa όπως καταγράφηκε από τον régisseur του Αυτοκρατορικού Μπαλέτου, Nicholas Sergeyev, σε σενάριο και σκηνοθεσία που δουλεύτηκε από την ίδια τη Ninette de Valois, ιδρύτρια του The Royal Ballet. Με τα εξαίσια αρχικά σκηνικά του Oliver Messel σε μια υπέροχη ανάπλασή τους από τον Peter Farmer και με πρόσθετες χορογραφίες των Anthony Dowell, Christopher Wheeldon και Frederick Ashton, η σημερινή Ωραία Κοιμωμένη, όχι μόνο συλλαμβάνει το πνεύμα της αρχικής, αλλά αποδεικνύει και ότι είναι ένα ζωντανό έργο για το The Royal Ballet, που αναπτύσσεται και αλλάζει μαζί με τον Θίασο, ενώ τιμά το παρελθόν του.

Χορογραφία: Marius Petipa
Μουσική: Pyotr Ilyich Tchaikovsky
Σκηνοθεσία: Monica Mason, Christopher Newton
Αρχικά Σκηνικά: Oliver Messel
 
Princess Aurora: Sarah Lamb
Prince Désiré: Steven McRae
 
Ορχήστρα του Royal Opera House
Διεύθυνση Ορχήστρας: Valeriy Ovsyanikov



Μία νέα σπουδαία συνεργασία με το Royal Ballet, τον διασημότερο θίασο μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα τη Royal Opera House στο Covent Garden του Λονδίνου, εξασφάλισε ο Όμιλος ANTENNA για τη σεζόν 2013-14, μεταδίδοντας πέντε σπουδαίες παραστάσεις.
Το Royal Ballet διαθέτει ένα ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο. Παρουσιάζει μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα κληρονομιά του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους.
Οι παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Royal Opera House live cinema» έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία και έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η τεράστια απήχηση του κοινού στις μεταδόσεις του προγράμματος είχε ως αποτέλεσμα οι αίθουσες του δικτυού προβολής, αλλά και οι χώρες μετάδοσης να αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.
Συγκεκριμένα, το δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου τον Σεπτέμβριο του 2009 αριθμούσε 45 αίθουσες, οι οποίες τον Οκτώβριο του 2012 έφτασαν τις 240. Όσο για το διεθνές δίκτυο, τον Σεπτέμβριο του 2009 περιλάμβανε 120 αίθουσες σε 12 χώρες και τον Οκτώβριο του 2012, οι χώρες ξεπέρασαν τις 32 και οι αίθουσες προβολής τις 900.
Η επιτυχία των παραστάσεων του προγράμματος «Royal Opera House live cinema» είναι αξιοσημείωτη, καθώς τόσο τα μεγάλα κλασικά έργα όσο και οι νέες παραγωγές συγκεντρώνουν ένα πλήθος κόσμου σε κάθε μετάδοση.
Τη σεζόν 2012 – 13 το Royal Opera House live cinema παρουσίασε 9 παραγωγές, οι οποίες μεταδόθηκαν σε περισσότερες από 35 χώρες και σε πάνω από 900 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο.
Τη σεζόν 2013-2014 το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πέντε εξαιρετικές παραγωγές μπαλέτου, τις οποίες εξασφάλισε για την Ελλάδα ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ. Οι παραστάσεις θα μεταδοθούν από επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και θέατρα.

Μοιράσου το άρθρο!