Πολιτισμός

02/02/2017 - 06:27

Έκθεση Φωτογραφίας: Φως το Ερωτικόν

Ημερομηνία 02/02/2017
Ώρα/ες Καθημερινές: 7μμ - 9μμ (εκτός Τετάρτης) | Σ/Κ: 11πμ - 1μμ
Τοποθεσία Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης
Είσοδος Ελεύθερη

Έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης. Συμμετέχουν οι: Μιχάλης Μπάκας, Μαρία Μπουρού, Άννα Δεληνικόλα, Γιάννης Καρατζάς, Γιώργος Καζάζης, Χαρούλα Λαγαρτζή, Γιωργής Λασκαρίδης, Νάγια Βακλατζή, Τέρπος Παπαθεοδώρου, Γιώργος Πολυχρόνης, Βασίλης Ραϊστέλλης, Πέτρος Τσακμάκης, Στρατής Τσουλέλλης, Μπάμπης Στυλιανίδης, Άρης Καμαρίτσας, Θωμάς Μαμάκος, Ηλίας Μάρκου.

 

Στα εγκαίνια θα πραγματοποιηθεί σύντομη διάλεξη, με θέμα:
 
«Οικειότητα και απόσταση στη Φωτογραφία. Πορτρέτο, Σώμα, Άνθρωπος»
Σε πλήρη διάδραση με το κοινό, θα ακολουθήσουμε τις διαδρομές της οικειότητάς στη φωτογραφία, όπως διαμορφώνονται μέσα από τη σταδιακή κατάργηση των “τύπων” και του κώδικα προσωπικής και κοινωνικής συμπεριφοράς κάθε εποχής. Θα αναζητήσουμε πώς η Φωτογραφία κατορθώνει τελικά να προσεγγίσει την ουσία των ανθρώπινων σχέσεων και πράξεων, αποκαλύπτωντας ταυτόχρονα και όσα δε φαίνονται στην εικόνα.
Θα μιλήσει ο/η: Εύη Σαμπανίκου
 
Η Εύη Σαμπανίκου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτισμικης Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με αντικείμενο την ιστορία και θεωρία της τέχνης και τον οπτικό πολιτισμό. Έχει επίσης διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θράκης και είναι ΣΕΠ στο ΕΑΠ. Με σπουδές αρχαιολογίας, ιστορίας της τέχνης και Αγγλικής φιλολογίας, εστίασε αρχικά το ερευνητικό της ενδιαφέρον στη μεταβυζαντινή ζωγραφική, στη συνέχεια στην πολιτισμική διαχείριση, στη θεωρία της τέχνης και στη φωτογραφία, στην τέχνη με νέα μέσα και στην τέχνη των κόμικς - grahic novels. Συνδυάζοντας τα παραπάνω με τις προεκτάσεις της σύγχρονης φιλοσοφίας στην τέχνη, συμμετέχει ενεργά στις διεθνείς ερευνητικές δραστηριότητες για τον Μεταουμανισμό.

Μοιράσου το άρθρο!