Θεματικό Πάρκο στη Σκάλα Ερεσού: πρώτα απείλησαν και μετά αναδιπλώθηκαν.... Τι αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση
Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, τέθηκε το ζήτημα του θεματικού πάρκου της Σκάλας Ερεσού από τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αντώνη Πανταχό. Ο δημοτικός σύμβουλος ανέφερε ότι υπάρχουν αντιδράσεις από το τοπικό πληθυσμό για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου στη περιοχή «Αφεντέλι» και πιο συγκεκριμένα:
- ότι θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός, ότι δεν ενημερώθηκε η τοπική κοινωνία και το Τοπικό Συμβούλιο της Ερεσού για την πρόθεση αυτή της Δημοτικής αρχής.
- ότι γεννά ερωτηματικά η επιλογή του χώρου. Τη στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ομόφωνα αποφάσισε με την 120/29-5-2020 πράξη του, να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, (σε συνέχεια της προσφυγής του τέως Δήμου Λέσβου), για επαναχάραξη αιγιαλού και παραλίας και ενώ εκκρεμεί η απόφαση, στο χώρο αυτό, αποφασίζει η Δημοτική Αρχή να δημιουργήσει το θεματικό πάρκο. Το ερώτημα είναι, θα αρνηθεί μετά από αυτό η Υπηρεσία Πολεοδομίας, να εκδώσει οικοδομική άδεια, σε όμορες ιδιοκτησίες;
- να γίνει το πάρκο, αλλά σε άλλο χώρο, που θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί όλο το χρόνο και όχι μόνο καλοκαίρι.
- τέλος, καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο, δηλώσεις εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής, που κατηγοριοποιούν και διχάζουν την Τοπική κοινωνία. Με απειλές και εκφοβισμούς, είναι αδύνατον να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.
Μετά από αυτή τη τοποθέτηση το λόγο πήρε ο Δήμαρχος και ο ορισμένος αντιδήμαρχος της περιοχής που επέμεναν ότι η υλοποίηση αυτού του έργου δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα και απείλησαν ότι το παραπάνω έργο θα μεταφερθεί και θα υλοποιηθεί σε άλλο δημοτικό διαμέρισμα.
Μετά την έκταση που πήρε το παραπάνω θέμα, η Δημοτική Αρχή αναδιπλώθηκε.
Είναι σαφές ότι η Δημοτική Αρχή το μόνο που φοβάται, είναι ο έλεγχος και η διεκδίκηση που προέρχεται από τους συνδημότες μας.
Καθώς ο τρόπος με τον οποίο συνεχίζονται να γίνονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αποκλείει τις τοπικές κοινωνίες από το να τις παρακολουθήσουν και «λύνει» τα χέρια της Δημοτικής Αρχής.
Για μια ακόμη φορά θέλουμε να επισημάνουμε την ανάγκη οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίου να πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία των συμβούλων και σαν χώρο προτείνουμε το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, ο οποίος ενώ δίνεται για συνεδριάσεις/εργασίες συλλόγων και σωματείων, δεν μπορεί να φιλοξενήσει το Δημοτικό Συμβούλιο με 35 δημοτικούς συμβούλους.