Πολιτική

17/09/2024 - 10:57

Θ. Βαλσαμίδης για την Ιερά Μονή Δαμανδρίου: να προχωρήσει η προμήθεια του απαραίτητου ξενοδοχειακού και λοιπού εξοπλισμού

Η ανάρτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Θ. Βαλσαμίδη για χθεσινά εγκαίνια στην Ιερά Μονή Δαμανδρίου

Με χαρά διαβάζω ότι ολοκληρώθηκε το έργο της Αποκατάστασης & Ανάδειξης του κτιρίου του τ. Γηροκομείου στην Ιερά Μονή Δαμανδρίου στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τον Πολιχνίτο. Πρόκειται για ένα έργο που είχαμε προγραμματίσει το 2017, εντάσσοντας το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με Π/Υ 300.000 € μετά από αίτημα του ηγουμένου της Μονής Πάτερ Μιχαήλ Τυροπώλη, ο οποίος ήταν και ο πρωτεργάτης στην προσπάθεια για να ξαναζωντανέψει το μοναστήρι.

Η Προγραμματική Σύμβαση με την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης για την υλοποίηση του έργου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εγκρίθηκε με την αριθμ. 62/25.07.2019 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά από σχετική πρόταση μου.

Ένα κτίριο που για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία του, ανεγέρθη το 1939 και λειτούργησε ως Γηροκομείο μέχρι το 1989. Όμορφες αναμνήσεις από τα ανέμελα παιδικά χρόνια στο χωριό.

Το κόστος των μελετών & της οικοδομικής άδειας του έργου κάλυψε η Μονή.

Θα πρέπει τώρα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να προχωρήσει στην προμήθεια του απαραίτητου ξενοδοχειακού και λοιπού εξοπλισμού, όπως ήταν ο αρχικός μας σχεδιασμός, αξιοποιώντας μέρος των πιστώσεων που προέκυψαν από την έκπτωση του έργου. Το θέμα έθεσα στην τελευταία συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής.

Θ. Βαλσαμίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!