Πολιτική

15/10/2024 - 14:43

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με την Μαρία Συρεγγέλα - Χαιρετισμός Δημάρχου στο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνίκης Φροντίδας

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος χαιρέτισε σήμερα το πρωί τις εργασίες του Πανελληνίου Συνεδρίου Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας που γίνεται για πρώτη φορά στη Λέσβο και φιλοξενείται στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Παρούσα στο Συνέδριο και η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη, ενώ στα πλαίσια της διεξαγωγής του συνεδρίου, χθες το απόγευμα, επισκέφτηκαν το Δήμο Δυτικής Λέσβου και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, η πρώην Υπουργός και Γραμματέας σήμερα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα, συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Δημήτρη Παραδέλλη. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου για θέματα Κοινωνικής Προστασίας, Νίκος Αλεξανδρής.   

Στο χαιρετισμό του τώρα στο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες επιστημονικοί και υγειονομικοί φορείς, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά την Υπουργό κα Ζαχαράκη και τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Παραδέλλη για την διεξαγωγή του συνεδρίου στη Λέσβο. 

φ

«Η εξέλιξη των κοινωνιών μας, οι διαδοχικές κρίσεις οικονομικές και όχι μόνο που βιώνουμε ως χώρα και ως Ευρώπη, αλλά και η πρόσφατη υγειονομική κρίση, είναι γεγονός πως αλλάζουν αναπόφευκτα συνεχώς τις ανάγκες και τους τρόπους αντιμετώπισης ακόμα και τις περιπτώσεις που χρήζουν κοινωνικής προστασίας. Καθιστώντας το έργο όλων όσοι συμμετέχουμε σε αυτό που ορίζεται ως Κοινωνική Φροντίδα, τους πολιτειακούς, τους αυτοδιοικητικούς, τους πανεπιστημιακούς, τους υγειονομικούς φορείς σε μία συνεχή αλλά ταυτόχρονα και ιερή πρόκληση να μπορούμε να ανταποκριθούμε ολοένα και πιο ικανοποιητικά.

Μιλώντας ως αυτοδιοικητικός, Δήμαρχος ενός μικρού νησιωτικού Δήμου θα σας πω ότι οι περιπτώσεις που υποδεχόμαστε ή καλούμαστε να ανακαλύψουμε πως χρήζουν προστασίας, είναι αντιστρόφως ανάλογες του μικρού πληθυσμού μας. Οι Δήμοι, -ειδικά στην επαρχία- είμαστε οι φορείς πρώτης υποδοχής και παροχής Κοινωνικής Φροντίδας και διαχειριζόμαστε πολύ ευαίσθητα δεδομένα λόγω και του κλειστού των κοινωνιών. Υπό αυτό το πρίσμα που το θεωρώ εξαιρετικά κρίσιμο και σημαντικό που πραγματοποιείται σήμερα το Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνικής Φροντίδας στη Λέσβο.  

Γιατί έχουμε ανάγκη όλοι να μάθουμε, να συζητήσουμε και να ενημερωθούμε για κάθε επικαιροποίηση των επιστημονικών πρακτικών πριν καταλήξουμε στο τι παρεμβάσεις πρέπει να κάνει η πολιτεία για να αναβαθμίσουμε παντού τις παρεχόμενες υπηρεσίες». 

Μοιράσου το άρθρο!