Πολιτική

29/08/2024 - 15:37

Το προσωρινό έγινε μόνιμο... Παρέμβαση Θ. Βαλσαμίδη για τον δρόμο του Αεροδρόμιου Μυτιλήνης

Tο ζήτημα της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην περιοχή του Αεροδρομίου Μυτιλήνης και στην 73η Εθνική Οδό Μυτιλήνης - Κρατήγου έθεσα στην Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την λογοδοσία της Περιφερειακής Αρχής.


Ο νέος τερματικός σταθμός στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης» που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Fraport Greece ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από 4,5 χρόνια (Φεβρουάριος 2020) με προσωρινή είσοδο – έξοδο. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη νομιμοποίηση της 73ης Εθνικής Οδού Μυτιλήνης – Κρατήγου τον Μάιο του 2023, θα έπρεπε να προχωρήσει η διαδικασία για την κατασκευή ασφαλούς κυκλοφοριακής σύνδεσης – κόμβου στην περιοχή, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να συζητηθεί με την Fraport η εξασφάλιση χώρων για την ασφαλή στάθμευση των οχημάτων στην περιοχή, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η εταιρεία πριν την έναρξη κατασκευής των εγκαταστάσεων και ιδιαίτερα την κατασκευή χώρου στάθμευσης 160 θέσεων ελεύθερης χρήσης στο χώρο μπροστά από το παλαιό κτίριο του Αεροδρομίου και την σύνδεση του με λεωφορείο με το νέο κτίριο.

Η άναρχη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή και η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης, δεν αρμόζει στον τόπο μας και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την οδική ασφάλεια.

Τέλος, για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην παρακείμενη 73η Εθνική Οδό Μυτιλήνη – Κράτηγος, στην οποία πέρα από την αυξημένη κίνηση οχημάτων υπάρχει και μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας που περπατά και αθλείται καθημερινά, θα πρέπει η Περιφερειακή Αρχή και σε συνεργασία με τον Δήμο Μυτιλήνης να δρομολογήσει έργα που θα βελτιώσουν την οδική ασφάλεια.

Εύχομαι η παρέμβαση μου να κινητοποιήσει την Περιφερειακή Αρχή και να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα στην πράξη.

Θ. Βαλσαμίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!