Πολιτική

03/10/2024 - 15:07

Πριν ήταν ο Πολιχνίτος, τώρα η Εφταλού, ακολουθεί το Λισβόρι! Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου αξιοποιεί τις θερμοπηγές

Εκμίσθωση ακινήτου και του Δικαιώματος εκμετάλλευσης του Φυσικού Πόρου της Δημοτικής Ιαματικής Πηγής Ευθαλούς

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, ως κύριος της Δημοτικής Ιαματικής Πηγής της Εφταλούς και του ακινήτου πέριξ αυτής, προκηρύσσει Διαγωνισμό, σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 178/2023 Απόφασης του ΔΣ, με σκοπό την αξιοποίησή τους μέσω της εκμίσθωσης του δικαιώματος εκμετάλλευσης του ιαματικού φυσικού πόρου (θερμοπηγή) και του δημοτικού ακινήτου, όπως περιγράφονται παρακάτω, με τον όρο ο Μισθωτής-Επενδυτής να αναλάβει την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου Επιχειρηματικού Σχεδίου, με τις προδιαγραφές που ορίζονται παρακάτω στους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού.   

 

φ

 

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, δήλωσε σχετικά:

«Έχοντας αποδείξει τις συνεχείς και μεθοδικές προσπάθειές μας ως προς τον στόχο της ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου, μέσα (και) από την ανάδειξη και εναλλακτικών/ θεματικών μορφών τουρισμού, ο Δήμος μας ολοκλήρωσε τις σχετικές διαδικασίες, βγάζοντας στον αέρα και τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση της Ιαματικής Πηγής της Εφταλούς.

Από το 2019, όταν και αναλάβαμε τις τύχες του νεοσύστατου δήμου της Δυτικής Λέσβου, αναλάβαμε εξαρχής και το στοίχημα να αξιοποιήσουμε τον φυσικό μας πλούτο, ο οποίος δεν ήταν απλά αναξιοποίητος. Ήταν και μπλοκαρισμένος στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, είχαμε απωλέσει ακόμα και την αναγνώριση του φυσικού μας πόρου. Όλα αυτά τα χρόνια, βήμα βήμα και μεθοδικά, με τη συνεργασία πολλών θεματικών αντιδημάρχων και συνεργατών μας που τους ευχαριστώ θερμά, από το 2019 ως σήμερα, καταφέραμε και προωθήσαμε στην πράξη την αναξιοποίηση των πηγών μας. Έτσι μετά τις εγκαταστάσεις της ιαματικής πηγής «Ιπποκράτης» στον Πολιχνίτο που πλέον λειτουργούν, βάζουμε στην τελική ευθεία και την προοπτική δημιουργίας μίας σύγχρονης θερμαλιστικής μονάδας στην Εφταλού, σε μία κατεξοχήν τουριστική περιοχή και σειρά παίρνουν και οι πηγές του Λισβορίου».   

 

Τεύχος προκήρυξης: Είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου https://www.mwlesvos.gr/prokirixeis/ekmisthosi-akinitoy-kai-toy-dikaiomat/

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 2253350506, 522 και στο email: programmatismos@mwlesvos.gr.

 

Μοιράσου το άρθρο!