Πολιτική

11/09/2024 - 12:08

"Ποιος βγάζει λεφτά απ' το νερό;" - Βόμβα για ΔΕΥΑΛ από το Πλωμάρι - Να παρέμβει η δικαιοσύνη

H αποκάλυψη του πρώην Αντιδημάρχου Πλωμαρίου

Την ώρα που είναι σε ισχύ η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ για απαγόρευση χρήση νερού ακόμη και για το πλύσιμο της αυλής μας ή του αυτοκινήτου  μας ή το γέμισα πισίνας την ίδια ώρα η ΔΕΥΑΛ πουλάει το νερό για πισίνες!

Το θέμα αποκάλυψε ο δικηγόρος και πρώην Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου κ.  Μανώλης Αρμενάκας.  Από χθες μέχρι αυτή την ώρα η ΔΕΥΑΛ σιωπά, η δημοτική αρχή σιωπά και οι πολίτες πραγματικά αναρωτιούνται τι συμβαίνει!

Η υπόθεση ξεκινάει όταν ο κ. Αρμενάκας είδε από το σπίτι του στο Πλωμάρι  ένα βυτίο το οποίο έριχνε στη θάλασσα στην περιοχή αλάνα Εσσο Παππας ένα υγρό. Αμέσως πήρε τις πινακίδες και κάλεσε την αστυνομία. Όταν πήγε η αστυνομία ο ιδιοκτήτης τους βυτίου τους έδειξε τιμολόγιο αγοράς νερού (εν μέσω των απαγορεύσεων) από τη ΔΕΥΑΛ και  αποκαλύφθηκε δε ότι το νερό το πέταξε στη θάλασσα γιατί λήφθηκε από κρουνό (δηλαδή εάν έπιανε φωτιά δεν θα υπήρχε νερό ) και ήταν σκουριασμένο. Είναι άγνωστο αν το βυτίο πήρε ξανά κι άλλο νερό. 

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου κ. Αρμενάκας σε 3 διαδοχικές αναρτήσεις του αναφέρει τα ακόλουθα:

 Διαβάστε τις αναρτήσεις με την χρονολογική σειρά για να καταλάβετε όσα έχουν συμβεί στο Πλωμάρι: 

πρώτη ανάρτηση:

δ

Αυτό το βυτίο σήμερα έριχνε στη θάλασσα στην περιοχή αλάνα Εσσο Παππας ένα υγρό. Όταν πήγε η αστυνομια είπαν ότι είναι νερό. Σε μένα είπε ο οδηγός ότι ήταν νερό από τον πυροσβεστικό κρουνό το οποίο αρχικά είχε σκουριά και το πέταξαν στη θάλασσα καθότι προορίζονται για τουριστικό κατάλυμα. Ποιος ανεύθυνος έδωσε εντολή να πάρουν 10-15 τόνους νερό από τον πυροσβεστικό κρουνό προφανώς για πισίνα; Και μάλιστα όταν είναι γνωστό ότι δεν έχουμε νερό να πιούμε. Νόμος υπάρχει στο Πλωμάρι, διοίκηση υπάρχει; Πόση υπομονή πια.

 

 

δ

Δεύτερη ανάρτηση:

Τελικά το νερο το έκλεψαν ; Η έδωσε κάποιος εντολή; Ποια ρυπάνει τη θάλασσα με βρώμικο νερό; Σε λίγο τι θα πίνουμε και με τι νερό θα αντιμετωπιστεί πιθανή πυρκαγιά; ΠΟΙΟΣ;

 

Τρίτη ανάρτηση:

Ποιος βγάζει λεφτά απ το νερο;

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Το νερό των πυροσβεστικών κρουνών δεν πωλείται. Η θάλασσα δεν ρυπαίνεται γιατι κάνουν μπάνιο τα παιδιά μας. Δεν θα φοβηθώ κανέναν όταν πρόκειται να παλέψω για το τόπο μου. Αλλωστε δεν έχω να αποδείξω τίποτε και σε κανέναν, Δεν είναι θέμα αντιπολίτευσης. Είναι καθαρή παράβαση του Ποινικού Κώδικα, είναι θέμα ηθικής τάξεως αλλά και παράβασης καθήκοντος. Όποιος δεν ξέρει και δεν μπορεί να διαφυλάξει τα δικαιώματα των πολιτών να πάει σπίτι του. Αρκετή ανομία υπάρχει στο Πλωμάρι, που κάνει ότι θέλει ο καθένας και δεν υπάρχει άνθρωπος και αρχή να επβάλει τη νομιμότητα, αλλά και κανένας δεν μιλάει. Φοβαστε ακόμη και να κάνετε like. Ξυπνείστε.

--------

Το θέμα που αποκάλυψε ο κ. Αρμενάκας έθεσε στο χθεσινό Δ.Σ. της  ΔΕΥΑΛ  ο Δημοτικός Σύμβουλος Προκόπης Τζιμής.  Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ  Παναγιώτης Βάλεσης  δεν αρνήθηκε ότι  πουλήθηκε νερό και… όπως μας ενημέρωσε ο κ. Τζίμης δεσμεύτηκε να κάνει ΕΔΕ  για τον υπάλληλο που προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια!

Το εύλογο ερώτημα αν ένας υπάλληλος μπορεί να πουλάει νερό της ΔΕΥΑΛ  και κάποιος άλλος να τιμολογεί το νερό χωρίς να το ξέρει η Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ ας το απαντήσει καλύτερα η δικαιοσύνη!

Αυτό ακριβώς μας ανέφερε και ο κ. Τζιμής μιλώντας στο Lesvosnews.net  και εκφράζοντας αμφιβολίες για τη νομιμότητα πώλησης ενώ είναι σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα της ΔΕΥΑΛ και αν μπορεί να γίνει συναλλαγή με παραστατικά εν αγνοία του Προέδρου της ΔΕΥΑΛ.

Κατά τ΄ άλλα συνεχίζονται οι απαγορεύσεις και οι διαφημίσεις της ΔΕΥΑΛ!

 

Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ξανά την ανακοίνωση  της ΔΕΥΑΛ με τα μέτρα που είναι σε ισχύ: 

  1. Αναστολή όλων των μη υδρευτικών χρήσεων των δημοτικών παροχών (άρδευση, αναψυχή, κλπ)
  2. Απαγόρευση χρήσης νερού ύδρευσης για ΜΗ βασικές χρήσεις πχ πλύσιμο αυτοκινήτων, αυλών ή κοινόχρηστων χώρων.
  3. Απαγόρευση πλήρωσης των κολυμβητικών δεξαμενών ιδιωτικής χρήσης με νερό από το δίκτυο υδροδότησης της ΔΕΥΑΛ.
  4. Απαγόρευση χρήσης των κοινόχρηστων ντουζ στις παραλίες.

     

Συνίσταται στους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και καταστημάτων εστίασης να γίνεται ενημέρωση στους επισκέπτες για περιορισμό της κατανάλωσης νερού.

Συνεργεία της ΔΕΥΑΛ θα ελέγχουν την εφαρμογή των παραπάνω και σε περίπτωση μη τήρησής τους, θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό Ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ όπως επιβολή προστίμου κ.α..

Μοιράσου το άρθρο!