Πολιτική

28/05/2024 - 14:34

Π. Χριστόφας: Η Λέσβος ως κέντρο εκπαίδευσης, ανάδειξης και διάδοσης της επιστημονικής γνώσης

Χαιρετισμός του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα στην Σύνοδο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων

Ξεκίνησε χθες Δευτέρα 27 Μαΐου από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης η Σύνοδος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων και το Διεθνές Σεμινάριο «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO & Βιώσιμη Διαχείριση», που πραγματοποιείται στη Λέσβο, με τη συμμετοχή Καθηγητών Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων καθώς και διακεκριμένων επιστημόνων από Ερευνητικά Κέντρα και Ινστιτούτα και ειδικών επιστημόνων από την UNESCO. Παρών στην εναρκτήρια εκδήλωση ήταν και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο οποίος παρέλαβε τιμητική πλακέτα ως εκπρόσωπος του Δήμου Μυτιλήνης, για την συμβολή του στην ανάδειξη της γεωλογικής κληρονομιάς του νησιού μας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Χριστόφας ανέφερε μεταξύ άλλων πως είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο Μυτιλήνης και συνολικά τη Λέσβο, να υποδέχεται τους συμμετέχοντες επιστήμονες σε έναν τόπο με πλούσια γεωλογική ιστορία, όπως το νησί μας, και συμπλήρωσε: 

«Έχουμε την τύχη να ζούμε σε ένα νησί, που έχει ήδη αναγνωριστεί στο σύνολό του ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO, γεγονός που έρχεται ως αποτέλεσμα των άοκνων προσπαθειών του Καθηγητή κ. Ζούρου και της ομάδας του. 

Είμαστε περήφανοι για την αναγνώριση αυτή, όπως και για το γεγονός ότι η Λέσβος είναι τόπος φιλοξενίας διεθνών συναντήσεων που συγκεντρώνουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον και προβάλουν το νησί μας – μεταξύ άλλων – και ως κέντρο εκπαίδευσης, ανάδειξης και διάδοσης της επιστημονικής γνώσης».

Μοιράσου το άρθρο!