Πολιτική

18/09/2023 - 11:39

Ο Δημήτρης Ζαχαριάδης με την Βάσω Χοχλάκα - "Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου : Μεγάλες δυνατότητες και θλιβερή πραγματικότητα"

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου : Μεγάλες δυνατότητες και θλιβερή πραγματικότητα.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Στις εκλογές για την ανάδειξη περιφερειακών αρχών του Οκτωβρίου, μας δίνεται η ευκαιρία να

επιλέξουμε άτομα που θα ασχοληθούν αποτελεσματικά και συλλογικά με τα οξύτατα προβλήματα της Περιφέρειας μας.

Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή, δυστυχώς, δεν ασχολήθηκε σοβαρά με  κύρια προβλήματα του τόπου μας και των συμπολιτών μας, όπως:

  • Η Υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας
  • Η μη εφαρμογή της δυνατότητας για μειωμένο ΦΠΑ σε όλα τα νησιά

που ενέκρινε η ΕΕ,

  • Οι μεγάλες καθυστερήσεις στη καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε πολίτες και επιχειρήσεις. την επέκτασή του στα καύσιμα σε όλα τα νησιά για την μείωση της ενεργειακής επιβάρυνσης νοικοκυριών.
  • Η Υλοποίηση των στρατηγικών σχεδίων καθορισμού χρήσεων λιμενικών ζωνών, με την πλήρη αναβάθμιση των τελωνιακών χώρων πολιτισμένης υποδοχής επισκεπτών.
  • Η καθυστέρηση  του μεγάλου αναπτυξιακού έργου της Νότιας Παράκαμψης Μυτιλήνης, που υπονόμευσαν οι περιφερειακές αρχές Καλογήρου και Μουτζούρη.
  • Η εκτέλεση του έργου του επαρχιακού δρόμου από διασταύρωση Αγίας Παρασκευής προς Πέτρα, που φρόντισαν οι κυβερνώντες να βυθίσουν με τις φαραωνικές ακριβοπληρωμένες μελέτες του φράγματος Τσικνιά. Φράγμα που επανασχεδιάζεται για πολλοστή φορά τα τελευταία 40 χρόνια !!!
  • Να γίνεται με επιστημονικά δεδομένα και μεθόδους η Δακοκτονία, ώστε να μην ζημιώνουν οι Ελαιοπαραγωγοί.
  • Να ολοκληρωθούν οι διαπλατύνσεις Επαρχιακών δρόμων, όπως Θερμής –Μανταμάδου.
  • Να ενταχθούν και να εκτελεστούν τα έργα που ματαιώθηκαν από την πολύχρονη καθυστέρηση Νομιμοποίησης της εθνικής οδού Μυτιλήνης-Αεροδρομίου, όπως ο Ποδηλατόδρομος από Σουράδα προς Αεροδρόμιο.

Η παράταξή μας «Αλλαγή Πορείας για τα νησιά μας» με υποψήφια περιφερειάρχη την Βάσω Χοχλάκα, αν την τιμήσετε με την ψήφο σας, δεσμεύεται  να δώσει ώθηση και καινούργια πνοή στην περιφέρεια, με προώθηση έργων όπως τα παραπάνω.

Βασικός μας στόχος είναι να κλείσουν στα Νησιά μας οι φυλακές ψυχών, με άμεση μετακίνηση και αναλογική διαμονή προσφύγων-μεταναστών, στην ηπειρωτική Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ως υποψήφιος σύμβουλος της παράταξης «Αλλαγή Πορείας για τα νησιά μας» θα ήθελα να δηλώσω ότι, δεσμεύομαι απέναντι σας και απέναντι στον τόπο που αγάπησα από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου ως νεοδιόριστος καθηγητής, μέχρι σήμερα, που είμαι συνταξιούχος, αλλά πάντα ενεργός πολίτης, ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να αναμορφωθεί και να αναβαθμιστεί η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και να πάρει την θέση που της αξίζει οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά. Οι δυνατότητες υπάρχουν, πολιτική βούληση χρειάζεται και αυτήν, σας διαβεβαιώ, η παράταξή μας διαθέτει.

Δημήτρης Ζαχαριάδης

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Με τον συνδυασμό

«ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ για τα νησιά μας»

της Βάσως Χοχλάκα

Μοιράσου το άρθρο!