Πολιτική

08/10/2024 - 10:18

Να σταματήσουν τα τροχαία στο κόμβο του νέου οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου. Παρέμβαση Θ. Βαλσαμίδη

Πρόταση για 3 διορθωτικές παρεμβάσεις στον νέο οδικό άξονα Καλλονής - Σιγρίου

Επιστολή Θ. Βαλσαμίδη  προς την Περιφερειακή Αρχή και την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορ. Αιγαίου, με την οποία προτείνει να πραγματοποιηθούν 3 διορθωτικές παρεμβάσεις στο νέο οδικό άξονα Καλλονής - Σιγρίου με στόχο την βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

 

Προς: - Περιφερειάρχη Βορ. Αιγαίου

κ. Κώστα Μουτζούρη      

        - Διεύθυνση Τεχνικών Έργων

          Π.Ε. Λέσβου

          Προϊσταμένη κα. Μαρία Τσακίρη

 

Θέμα: Διορθωτικές παρεμβάσεις στη νέα Επαρχιακή Οδό Καλλονής – Σιγρίου

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

Αξιότιμη κα. Προϊσταμένη της ΔΤΕ ΠΕ Λέσβου,

Μετά την ολοκλήρωση του έργου για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου από το Υπουργείο Υποδομών, ο οποίος δόθηκε στην κυκλοφορία τον περασμένο Απρίλιο και είναι ένας σύγχρονος και ασφαλής οδικός άξονας, έχουν παρατηρηθεί κάποια σημεία στα οποία απαιτούνται κατά την γνώμη μου διορθωτικές παρεμβάσεις. Πιο συγκεκριμένα:

 

Α. Στην διασταύρωση της νέας επαρχιακής οδού Καλλονής – Σιγρίου με την υφιστάμενη οδό Καλλονής – Πέτρας έχουν καταγραφεί αρκετά ατυχήματα τους τελευταίους μήνες. Δεδομένης της επικινδυνότητας του σημείου, θα μπορούσε να εξεταστεί η δυνατότητα να τοποθετηθούν προειδοποιητικοί φωτεινοί σηματοδότες με παλλόμενο πορτοκαλί χρώμα στις εξόδους της επαρχιακής οδού Καλλονής – Πέτρας, με βάση την προτεραιότητα που ορίζει ο ΚΟΚ.

Β. Στον κόμβο της νέας επαρχιακής οδού στην περιοχή της Ανεμώτιας δυστυχώς δεν υπάρχει φωτισμός, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τις βράδυνες ώρες. Το θέμα αυτό έχουν επισημάνει με διαμαρτυρίες τους οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής. Θα πρέπει συνεπώς να προχωρήσει άμεσα η μελέτη και η κατασκευή του απαραίτητου έργου για τον ηλεκτροφωτισμό του κόμβου.

 

Γ. Στον κόμβο που έχει κατασκευαστεί στην περιοχή της Βατούσας υπάρχουν ελλείψεις στην σηματοδότηση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πληροφοριακή πινακίδα που να αναφέρει τους Οικισμούς Χίδηρα, Πτερούντα και Ρέμα. Είναι πιστεύω κάτι απλό να προχωρήσετε άμεσα στην τοποθέτηση των σχετικών πινακίδων που θα αναφέρουν και τους εν λόγω Οικισμούς.

χζ

Με βάση τα παραπάνω και προκειμένου ο δρόμος να γίνει ασφαλέστερος, παρακαλώ πολύ σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών να εξεταστούν τα προβλήματα και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διορθωτικές παρεμβάσεις στα σημεία αυτά της νέας επαρχιακής οδού Καλλονής – Σιγρίου. 

 

Με τιμή

 

Θεόδωρος Βαλσαμίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!