Πολιτική

16/10/2024 - 13:25

Κώστας Μουτζούρης και Ταξιάρχης Βέρρος υπέγραφαν για το δρόμο Σκάλας Συκαμιάς - Εφταλού

«Εγκαινιάζοντας» -όπως είπαν χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος- το δεύτερο κύκλο της εξαιρετικά παραγωγικής συνεργασίας της προηγούμενης αυτοδιοικητικής θητείας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και Δήμου Δυτικής Λέσβου, συνυπέγραψαν σήμερα το πρωί την προγραμματική συμφωνία για την κατασκευή του έργου βελτίωσης του δρόμου συνολικού μήκους 8,2 χλμ. μεταξύ Συκαμιάς και Εφταλούς, προϋπολογισμού ύψους 1,4 εκ. ευρώ από πόρους του ΠΔΕ της Περιφέρειας. Αναλυτικά:

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υπέγραψε σήμερα με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο την Προγραμματική  Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Δυτικής Λέσβου για την εκτέλεση του έργου: « ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΣΚΑΛΑ ΣΥΚΑΜΙΑΣ – ΕΦΤΑΛΟΥ»  με φορέα υλοποίησης και χρηματοδότης του έργου την Περιφέρεια. 

Το μήκος του δρόμου στο οποίο θα γίνουν οι παρεμβάσεις από την διασταύρωση προς Θερμές Πηγές Εφταλούς έως και το Δυτικό κομμάτι της Σκάλας Συκαμιάς είναι 9 χιλιόμετρα και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.400.000 €.

Παρόντες ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Αρώνης, Στρατής Κυρατζής, Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου Παναγιώτης Δήσσος, ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου Γιώργος Αλάνης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Συκαμιάς Βασίλης Καπηλάρης, Αργένου Βασίλης Τερζής, Λεπέτυμνου, Θέμης Καμμένος και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Γιώργος Πλακωτάρης.

 

δ

Ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπογράφουμε σήμερα την υλοποίηση ενός έργου για το οποίο είχα δεσμευτεί προσωπικά και το είχα θέσει προτεραιότητα καθώς θα ενώσει δυο περιοχές κατεξοχήν τουριστικές και θα αναπτύξει συνολικά την περιοχή.   Ήταν ένα καθολικό αίτημα των τοπικών κοινωνιών τις οποίες αφουγκραζόμαστε και για αυτό η Περιφέρεια  το οραματίστηκε, το σχεδίασε,  χρηματοδότησε την μελέτη και θα είναι και ο φορέας υλοποίησης του. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την σημερινή υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, καθώς ο δρόμος ανήκει στον Δήμο».

δ

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη για την σημερινή εξέλιξη και την υλοποίηση ενός έργου που έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και θα βοηθήσει συνολικά την ευρύτερη περιοχή. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη γιατί κατά την προηγούμενη θητεία του είχαμε άριστη συνεργασία, η Περιφέρεια μας χρηματοδότησε 18 έργα τα οποία ολοκληρώσαμε ή ολοκληρώνουμε και έχουμε 100% απορροφητικότητα. Ελπίζω η σημερινή υπογραφή και το έργο αυτό που θα υλοποιείται να είναι η αρχή για μια ακόμη σειρά έργων που θα γίνουν σε συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο μας, προς όφελος των δημοτών».

 

Την ικανοποίηση τους και τις ευχαριστίες τους προς την Περιφερειακή Αρχή εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του Δήμου και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων.

Μοιράσου το άρθρο!