Πολιτική

17/09/2024 - 13:37

«Το καράβι άρχισε νωρίς να μπάζει νερά» - ΔΕΥΑΛ και ΔΕΔΑΠΑΛ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης

Τι αναφέρει η Δημοτική Παράταξη "Νέα Δράση, Νέος Δήμος" για τη χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης

Μια ακόμη φορά, η Δημοτική Αρχή του κ. Χριστόφα  κατάφερε στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο να παρουσιάσει  το άσπρο - μαύρο και να επιβεβαιώσει αυτό που πλέον συζητιέται έντονα μεταξύ των δημοτών ότι το «Το καράβι άρχισε νωρίς να μπάζει νερά».

Αρχικώς ο κ. Βαλεσης «αρνήθηκε» να δώσει στοιχεία αναφορικά με την πώληση 120 τόνων νερού, ήτοι 4 βυτίων όπως αναφέρει, απαντώντας με την «αγαπημένη» του φράση που τον ακολουθεί ως  Πρόεδρο, «δεν γνωρίζω».

Όπως δεν γνώριζε για το βυτίο στο Πλώμάρι,  όπως δεν γνώριζε ποιος έκοψε το τιμολόγιο και με ποιανού εντολή, όπως δεν γνώριζε για το πόσοι τόνοι νερού έχουν πουληθεί συνολικά φέτος, όπως δεν γνώριζε για τη σύσταση ή μη του πειθαρχικού οργάνου της ΔΕΥΑΛ , όπως δεν γνώριζε αν εκκρεμεί άλλη Ε.Δ.Ε. σε βάρος υπαλλήλου της Εταιρίας.

Τελικά ας μας απαντήσει ο κ. Βάλεσης τι ακριβώς γνωρίζει ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ και για ποιο λόγο βρίσκεται στη θέση αυτή, αφού έχει άγνοια για όλα τα σοβαρά ζητήματα της επιχείρησης;;;;

Αναμένουμε άμεσα τη σύγκληση του Πειθαρχικού Οργάνου της ΔΕΥΑΛ, τη πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για την πώληση νερού στο Πλωμάρι, την απόδοση ευθυνών και την εξέλιξη στην άλλη υπόθεση ΕΔΕ που εκκρεμεί.

Όταν πήρε το λόγο  ο Πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ και «υπό παραίτηση Πρόεδρος υπαλλήλων ΟΤΑ!», κ.Αλεξίου, ο οποίος εν αντιθέσει με τον κ.Βάλεση δεν δήλωνε άγνοια αλλά από τις απαντήσεις που έδωσε καλύτερα να μην γνώριζε.

Ο κ. Αλεξίου με μια δική του μαθηματική μέθοδο και με δημιουργική ασάφεια, συμπέρανε ότι η δαπάνη 1.400€ μηνιαίως για μισθώματα, ήτοι 16.800€ ετησίως, είναι μικρότερη από τη δαπάνη των 380€ μηνιαίως που δαπανούσαν οι προηγούμενες διοικήσεις τα τελευταία 18 χρόνια!

Συνεπώς το «Μέγαρο» που δημιούργησε και για το οποίο δαπάνησε 5.400€ για την επίπλωση του, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας απλός «λαϊκός» χώρος εργασίας και ας έρχονται περαιτέρω περικοπές και απολύσεις εργαζομένων.

Αυτό όμως, που προκαλεί αλγεινή εντύπωση σε όλους μας, είναι το γεγονός ότι, τόσο ο Πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ όσο και ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας, κ.Κατζανός, παραδέχτηκαν δημοσίως ότι εδώ και 6 μήνες, στην θέση της παλαιάς χωματερής, οι Υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου εναποθέτουν παρανόμως, χιλιάδες τόνους σκουπιδιών και ογκωδών απορριμμάτων.

Αναρωτιέται λοιπόν κανείς, αν αυτή τη στιγμή παρανόμως και με την ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών, στην παλαιά χωματερή βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών, αυτοί  που μέχρι πρότινος αποτελούσαν έσοδο για την εταιρεία, κινδυνεύουν να μετατραπούν σε βαρύ πρόστιμο από τα Αρμόδια όργανα Ελέγχου; Κι αν ναι ποιος θα πληρώσει το κόστος;

Δυστυχώς για τους δημότες, σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ανάληψη της θητείας της Δημοτικής Αρχής, επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας.

Η «ομάδα» που έχει δημιουργηθεί και «κρύφτηκε» επιμελώς πίσω από την ανάγκη που είχαν οι δημότες να δουν επιτέλους την πόλη μας να πάει «Μπροστά» δεν «τραβάει».

Και αυτό είναι πλέον εμφανές ακόμα και στον πιο αδαή.

Τα λάθη, οι παραλείψεις και οι συνεχόμενες «γκάφες» των μελών της δημοτικής αρχής, έχουν πλέον αρχίσει να ξεφεύγουν από τα όρια της πλάκας και έχουν γίνει επιζήμιες για τις τσέπες των δημοτών.

Είτε λοιπόν γνωρίζει ο κ. Χριστόφας, είτε όχι, είτε έχει επαφή με τις υπηρεσίες που διοικεί είτε όχι, είτε ενημερώνεται  από τους συνεργάτες του είτε όχι, έχει την μοναδική και αποκλειστική ευθύνη για αυτά που συμβαίνουν στην Δημοτική Αρχή.

Καλή είναι η εξαργύρωση προεκλογικών γραμματίων αλλά το ζητούμενο είναι πως το σύνθημα με το οποίο εκλέχτηκε οδηγεί Μπροστά μεν αλλά σε γκρεμό!

 

Μοιράσου το άρθρο!