Skip to main content
|

Ανάγκη άμεσης παρέμβασης για τις Παιδικές Χαρές του Δήμου Μυτιλήνης - Ερώτηση από τη Ν. Τσιριγώτη

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Στη συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία γονέων και παιδιών για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στις παιδικές χαρές του Δήμου. Η υποστελέχωση σε εξειδικευμένο και μόνιμο προσωπικό, καθώς και η περιορισμένη χρηματοδότηση, έχουν οδηγήσει σε πλημμελή συντήρηση των υποδομών, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών. Σε αρκετές περιπτώσεις, η κατάσταση αυτή έχει αναγκάσει τον Δήμο να κλείσει προσωρινά ή να αποξηλώσει παιδικές χαρές.

Τονίζεται η ανάγκη για άμεσες επισκευές και επαναλειτουργία όλων των παιδικών χαρών της πόλης, καθώς και η δημιουργία νέων σε όλα τα χωριά του Δήμου, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών και των συνοδών τους. Ζητείται από τη δημοτική αρχή επικαιροποιημένη λίστα με τα στοιχεία όλων των παιδικών χαρών, συμπεριλαμβανομένων της τοποθεσίας, του έτους κατασκευής και πιστοποίησης, καθώς και των υπευθύνων φορέων.

Παράλληλα, τίθενται κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το διαθέσιμο προσωπικό του Δήμου που είναι αρμόδιο για τη συντήρηση, επισκευή και φύλαξη των παιδικών χαρών, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα που προτίθεται να ακολουθήσει η δημοτική αρχή για την αποκατάσταση και κατασκευή νέων υποδομών.

Αναλυτικά η ερώτηση: 

Συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μυτιλήνης  / 27-02-25

 

      Εκφράζουμε την αγωνία αλλά και ανάγκη γονέων και παιδιών του Δήμου μας σχετικά με τις υποδομές στις παιδικές χαρές.

     Οι σοβαρές ελλείψεις κατάλληλα εκπαιδευμένου και μόνιμου προσωπικού και η υποχρηματοδότηση, οδηγούν στο να μην υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος και συντήρηση αυτών των υποδομών με συνέπεια να υπάρχει σοβαρό ζήτημα σχετικά με την σωματική ακεραιότητα και την ανθρώπινη ζωή των μικρών παιδιών, που σε πολλές περιπτώσεις οδήγησαν ή και οδηγούν σε κλείσιμο - ξήλωμα των παιδικών χαρών, έστω και προσωρινό.

    Είναι ομολογουμένως άμεση και επιτακτική ανάγκη να επιδιορθωθούν και να επαναλειτουργήσουν άμεσα οι παιδικές χαρές της πόλης καθώς οι υπάρχουσες που είναι σε λειτουργία δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών και των συνοδών τους. Παράλληλα είναι επίσης επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσουν παιδικές χαρές και σε όλα τα χωριά του Δήμου μας.

    Για το λόγο αυτό ζητάμε να μας ενημερώσετε τόσο προφορικά κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και να μας δοθεί και γραπτώς, επικαιροποιημένη λίστα των Παιδικών Χαρών με όλα τα σχετικά στοιχεία που τις προσδιορίζουν όπως διεύθυνση, έτος κατασκευής και πιστοποίησης, φορείς υλοποίησης.

       Ερωτάμε:

  • Υπάρχει προσωπικό του Δήμου που είναι επιφορτισμένο να φέρει εις πέρας έργο σχετικό με τις Παιδικές Χαρές;
  • Υπάρχει προσωπικό που ασκεί καθήκοντα συντήρησης-επισκευής και αν ναι, πόσοι και για πόσες Παιδικές  Χαρές;
  • Υπάρχει προσωπικό που ασκεί καθήκοντα φύλαξης-επιτήρησης και αν ναι για πόσες Παιδικές;
  • Ποιές παιδικές χαρές προτίθεται να κατασκευάσει, να επιδιορθώσει και λειτουργήσει η δημοτική αρχή και σε ποιο χρονοδιάγραμμα;

Μυτιλήνη, 24-2-2025

Η ερωτώσα δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκη Τσιριγώτη

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις