Πολιτική

09/07/2024 - 20:23

6 παραδείγματα ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στο Πλωμάρι

Αγαπητοί συμπολίτες μας, οι τοπικοί σύμβουλοι Πλωμαρίου Παπουτσάνης Γεώργιος και Ανδριώτης Κωνσταντίνος,θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πορεία της τοπικής κοινότητας του Πλωμαρίου.

Εμείς σαν αντιπολίτευση της νέας δημοτικής αρχής που αναλάβαμε καθήκοντα από 1-1-2024, αφήνοντας στην άκρη κάθε παραταξιακό και κομματικό συμφέρον,συμπορευθήκαμε με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας σε κάθε πρότασή του για το καλό του τόπου αφήνοντας στην άκρη το στείρο «όχι» και ψηφίζοντας ομόφωνα στα τοπικά συμβούλια κάθε πρόταση που αποσκοπούσε στη βελτίωση της τοπικής μας κοινότητας και των υπηρεσιών της προς τους συμπολίτες μας. Πλην όμως, όποιας απόφασης και να λαμβάναμε στα τοπικά συμβούλια, όταν αυτή πήγαινε στη Δημοτική Αρχή στη Μυτιλήνη,είτε έπαιρνε αναβολή επ’αορίστου είτε πετιόταν στον κάλαθο των αχρήστων, οπότε ποιο το νόημα των τοπικών συμβουλίων και των αποφάσεων αυτών?

Σας παραθέτουμε ως παραδείγματα τα παρακάτω:

  1. Η πλακόστρωση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, που θα ομαλοποιούσε το κυκλοφοριακό πρόβλημα κατά της διάρκεια πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού,για την οποία πάρθηκε απόφαση το Φεβρουάριο από το τοπικό συμβούλιο και όταν έφτασε στη Μυτιλήνη άρχισαν οι αναβολές από Δευτέρα σε Δευτέρα και τώρα έχοντας φτάσει μέσα Ιουλίου έχει πάρει αναβολή έως τον Σεπτέμβριο και αν τελικώς γίνει.
  2. Εξεύρεση και διαμόρφωση χώρου πάρκινγκ, που παρά τις αποφάσεις παρέμεινε « όνειρο θερινής νυκτός» .
  3. Πύλη εισόδου Σένγκεν, που παρά τις αποφάσεις και τη μετακίνηση έξι εξειδικευμένων αστυνομικών για να την στελεχώσουν,οι πόρτες παρέμειναν κλειστές έως τώρα χωρίς να υπάρχει κάποιος να μας απαντήσει για ποιον λόγο!
  4. Η ύδρευση, που παρά τις ενοχλήσεις μας να δοθούν άμεσες λύσεις διότι το νερό με τους υπολογισμούς και την αλματώδη άνοδο του τουρισμού στην περιοχή μας, δεν επαρκεί πέραν του Αυγούστου, οι απαντήσεις ήταν ότι υπάρχει αρκετό νερό και αν στην τελική δεν φθάσει, το πρόβλημα υπάρχει σε ολόκληρη την Ελλάδα.
  5. Η αγροτική οδοποιία,που παρά τις αναρτήσεις ότι είναι σε κατάσταση « αεροδρομίου», στην πραγματικότητα σε όσα σημεία έγιναν εργασίες απλά μπαλώθηκαν μόνο οι λακκούβες και σε Πλαγιά – Τρύγωνα – Παλαιοχώρι, δεν έγιναν καθόλου. Και πώς θα γίνονταν άλλωστε μόνο με μια τσάπα και έναν φορτωτή χωρίς τη χρήση γκρέντερ;
  6. Η καθαριότητα της πόλης, η οποία έπρεπε να « λάμπει» μιας και αυτό το χρονικό διάστημα φιλοξενεί επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Εν αντιθέσει είναι ελλειπής τόσο σε εργατικό δυναμικό όσο και σε μέσα.

 

Κατόπιν όλων των ανωτέρω και πολλών άλλων,εμείς διαχωρίζουμε τη θέση μιας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους και θέλουμε να τονίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι Δήμος Μυτιλήνης δεν είναι μόνο η πόλη αλλά είναι και το Πλωμάρι και τα χωριά του!

 

Πλωμάρι 9-7-2024

Με εκτίμηση

Οι τοπικοί σύμβουλοι

Παπουτσάνης Γεώργιος

Ανδριώτης Κωνσταντίνος

Μοιράσου το άρθρο!