Περιβάλλον

06/05/2014 - 14:59

Στην Αλυκή Καλλονής το τρίτο ραντεβού ...Εξόρμηση σε έναν υγρότοπο…

&l

aquo;Μια Κυριακή κάθε Μήνα» δίνουμε ραντεβού σε έναν υγρότοπο της Λέσβου για να ανακαλύψουμε τα ζώα και τα φυτά που φιλοξενούνται εκεί και να μάθουμε ποια είναι η σημασία αυτών των μοναδικών οικοσυστημάτων για τη φύση και τον ίδιο τον άνθρωπο. Το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στην Αλυκή Καλλονής στις 11 Μαΐου, 10:30,  όπου θα σας περιμένουμε για να παρατηρήσουμε μαζί μερικά από τα εκατοντάδες είδη πουλιών που μένουν μόνιμα στο νησί ή περνάνε κατά τη μετανάστευση.

Μέχρι τώρα, μεγάλη έχει υπάρξει η επιτυχία των εξορμήσεων του «Μία Κυριακή Κάθε Μήνα» που διοργανώνει το Δίκτυο παρακολούθησης νησιώτικων υγρότοπων του WWF Ελλάς.

Όσοι παραβρέθηκαν στην τελευταία κυριακάτικη εξόρμηση στη Λιμνοθάλασσα Μέσων στις 27 Απριλίου, είχαν την ευκαιρία  να ανακαλύψουν  τους  ζωντανούς οργανισμούς που ζουν στα νερά των υγρότοπων, να μάθουν για τα μικρά μυστικά που κρύβουν αυτά τα σημαντικά οικοσυστήματα και παράλληλα να ενημερωθούν  για την κατάσταση ενός από τους σημαντικότερους υγροτόπους του νησιού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές του δικτύου που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και να παροτρύνουμε και άλλους ενεργούς πολίτες να συμμετέχουν στις δράσεις μας ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να δουλέψουμε για την προστασία των νησιώτικων υγρότοπων.

Το Δίκτυο Παρακολούθησης των Υγρότοπων της Κρήτης και Λέσβου υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό». Στόχος του «Δικτυού εθελοντών» είναι η παρακολούθηση της κατάστασης των νησιώτικων υγρότοπων και η αποφυγή περαιτέρω υποβάθμισής τους. Παράλληλα, υλοποιούνται δράσεις ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για την προστασία των υγρότοπων.    

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε εδώ: http://wwfaction.wordpress.com/2011/04/20/diktyo_ethelontwn/

Περισσότερες πληροφορίες:

Έμιλυ Πεδιαδίτη, συντονίστρια εθελοντικών δράσεων στην Κρήτη και Λέσβο WWF Ελλάς, τηλ: 2810 328019, e.pediaditi@wwf.gr

Ελένη Γαληνού, τοπική Συνεργάτης του Δικτύου Παρακολούθησης των Υγρότοπων Λέσβου WWF Ελλας, e.galinou@wwf.gr

Ματίνα Τζούρου υπεύθυνη επικοινωνίας Coca-Cola Τρία Εψιλον: 210 6381805,

matina.tzourou@cchellenic.com

 

Μοιράσου το άρθρο!