Περιβάλλον

01/09/2024 - 13:56

Την Τρίτη μετά από 8 αναβολές η δική για την παράνομη αμμοληψία από τον τότε Δήμο Λέσβου στην παραλία του Χρούσου

Για την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024 και μετά από 8 αναβολές , ορίστηκε η δίκη για την αμμοληψία, με μηχανήματα του Δήμου Λέσβου, στην παραλία του Χρούσου το 2018.

Η παραλία ανήκει στις περιοχές Natura 2000 του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Η εκβολή σ΄αυτήν του ποταμού Μαλλιόντα είναι χαρακτηρισμένος προστατευόμενος με το Προεδρικό Διάταγμα του 2012 υγροβιότοπος.

Πρόσφατα το 2024 χαρακτηρίστηκε παραλία υψηλής προστασίας κι εντάχθηκε στις «απάτητες» παραλίες με τον Νόμο 5092/2024.

δ

Ο περιβαλλοντικός σύλλογος « Ο Χρούσος » που από την ίδρυσή του δραστηριοποιείται για την ανάδειξη της εξαιρετικού φυσικού κάλλους και ιστορίας περιοχής (παρά τα εμπόδια που του θέτουν, τις απειλές και τις συκοφαντίες), παρίσταται στην προκείμενη δίκη ως πολιτική αγωγή. Ευελπιστούμε η απόφαση να βάλει φρένο στις αυθαιρεσίες και στις καταστροφικές, μη αναστρέψιμες επεμβάσεις αυτοδιοικητικών παραγόντων απέναντι στο περιβάλλον . Ενέργειες που συμβάλλουν στην επιτάχυνση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Άνοδος της στάθμης των θαλασσών , διάβρωση των ακτών, καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα (υφαλμύρωση). Με τον εφιάλτη της λειψυδρίας να καραδοκεί.

Με δεδομένα τα παραπάνω , ποιόν εξυπηρετεί η αδιαφορία και η σιωπή;

Ας εργαστούμε για να διατηρήσουμε ό,τι απέμεινε κι ανήκει στους επόμενους.

ψ

Μοιράσου το άρθρο!