Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

23/07/2024 - 14:20

Θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ελάτε να γνωρίσουμε τα μυστικά της συντήρησης απολιθωμάτων»

Θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα 

«ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΩΝ»

στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Παρασκευή 26 Ιουλίου, ώρες 10:00 – 12:00

 

«Ελάτε να γνωρίσουμε τα μυστικά της συντήρησης απολιθωμάτων» είναι το θέμα του θερινού εκπαιδευτικού προγράμματος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν οι μικροί φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους που θα επισκεφτούν φέτος το καλοκαίρι το Σίγρι της Λέσβου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρες 10:00 – 12:00. Στόχος του Μουσείου είναι τα παιδιά που θα συμμετάσχουν να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες, να χαρούν και να διασκεδάσουν, αξιοποιώντας παράλληλα δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών. 

Μεγάλοι απολιθωμένοι κορμοί δέντρων, εντυπωσιακοί φυλλοφόροι ορίζοντες και φύλλα, εύθραυστα τμήματα απολιθωμάτων, θα αποκαλύψουν τα μυστικά της τέχνης και της επιστήμης της συντήρησης των φυτικών απολιθωμάτων του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το οποίο αποτελεί ένα μοναδικό φυσικό μνημείο. 

Τα παιδιά θα γνωρίσουν τη μεθοδολογία καθαρισμού και συντήρησης απολιθωμάτων, τα εργαλεία και τα υλικά, τις χημικές τους ιδιότητες, τα πλεονεκτήματα του προγράμματος συντήρησης και συμμετέχουν στον καθαρισμό και συντήρηση ειδικά επιλεγμένων φυτικών απολιθωμάτων που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωριμία με τη δουλειά του συντηρητή, συζήτηση για βασικές έννοιες όπως απολίθωμα, ανασκαφή, καθαρισμός απολιθωμάτων, συντήρηση απολιθωμάτων κ.ά., συλλογή πληροφοριών για τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου μέσα από τα απολιθώματα και τις μακέτες των μόνιμων εκθέσεων του Μουσείου, γνωριμία με τα υλικά και τα εργαλεία καθαρισμού και συντήρησης απολιθωμάτων και συμμετοχή σε εργασίες καθαρισμού και συντήρησης φυτικών απολιθωμάτων.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες 5 ή περισσότερων παιδιών, ηλικίας 6 έως 12 ετών. Το κόστος συμμετοχής είναι 5€/παιδί.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής οι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22530-54434, www.lesvosmuseum.gr.

 

Μοιράσου το άρθρο!