Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

15/07/2024 - 16:33

Θέλεις να δοκιμάσεις τα παραδοσιακά αρτοσκευάσματα Σιγρίου; Παρασκευή 19 Ιουλίου

Εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου/// Παραδοσιακά Αρτοσκευάσματα Σιγρίου Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, 12.00-14.00

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κάθε εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

 

Το Σαββατο 13 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας που οργάνωσαν ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Μεσοτόπου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου που γέμισε από γεύσεις και αρώματα της Λεσβιακής Γης.

Τα εδέσματα που προσφέρθηκαν ήταν παραδοσιακές χάχλες ψημένες επί τόπου στο φούρνο γεμιστές με ντομάτα και γραβιέρα και παραδοσιακά γλυκά κουταλιού με ντόπια φρούτα που παραγει ο συνεταιρισμός!

Οι επισκέπτες γεύθηκαν τα παραδοσιακά εδέσματα και εξεφρασαν τα συγχαρητήρια τους για την πρωτοβουλία του Μουσείου να αναδείξει τη διατροφική αξία των παραδοσιακών Λεσβιακών προϊόντων που διαθέτουν οι Γυναικείοι Συνεταιρισμοί και οι Λέσβιοι παραγωγοί και τα οποία μπορούν να αποτελέσουν στοιχείο ιδιαίτερης αξίας για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού.

Παραδοσιακά Αρτοσκευάσματα Σιγρίου

d

Οι εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας πραγματοποιούνται στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2024 που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου, που έχει χαρακτηρισθεί ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

 Νεα εκδήλωση την Παρασκευή Ιουλίου στις 12.00 με παραδοσιακά αρτοσκευάσματα που παράγονται από το παραδοσιακό αρτοποιείο Σιγρίου  Εμ. Παναγιωτάρας

Οι εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας συνεχίζονται το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 και ώρα 12:00-14:00 με τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου.

Οι επισκέπτες του Μουσείου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν παραδοσιακά παξιμαδάκια Σιγρίου, παραδοσιακό ψωμάκι με ντόπιο ελαιόλαδο, θυμάρι και ρίγανη και σιροπιαστό τσουρέκι!.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και τη Γιορτή Αγροτουρισμού 2024 μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2253054434, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

Μοιράσου το άρθρο!