Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

06/06/2024 - 14:57

Στους Υγροτόπους του Κόλπου Καλλονής γιορτάζουμε το μοναδικό Φυσικό Περιβάλλον της Λέσβου!

Εκδήλωση ορνιθοπαρατήρησης για τα παιδιά της Κυψέλης!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου / Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης του φυσικού πλούτου της Λέσβου με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, υποδέχθηκαν σήμερα 37 ωφελούμενους 5 στελέχη και γονείς του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία (ΑΜΕΑ) Η Κυψέλη για μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Παρατηρητήρια Ορνιθοπανίδας των Υγροτόπων του Κόλπου Καλλονής και στο Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής. 

Τα στελέχη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Ε. Τσονίδου, Α. Δεληγιάννης και Θ. Κουκούλας υποδέχθηκαν τους συμμετέχοντες στα παρατηρητήρια των υγροτόπων και τους ενημέρωσαν για τα είδη πουλιών που παρατηρούνται την περίοδο αυτή 

Με την αξιοποίηση του ειδικού εξοπλισμού (τηλεσκόπια, κιάλια) και των ειδικών εκπαιδευτικών καρτελών αναγνώρισης πουλιών οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν μια πρότυπη δράση ορνιθοπαρατήρησης που τους χάρισε μια νέα εμπειρία και τους πρόσφερε γνώσεις 

σ

Μετά την ολοκλήρωση της ορνιθοπαρατήρησης όλοι οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής προκειμένου να ξεναγηθούν στην έκθεση του Κέντρου για το φυσικό περιβάλλον, τις προστατευόμενες περιοχές, τους υγροτόπους, την βιοποικιλότητα, την χλωριδα και την πανίδα της Λέσβου!

Η δράση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και πολλά χαμόγελα!

Η Δράση υλοποιείται στα πλαίσια των Δράσεων του Μουσείου που υλοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου με σκοπό την ευαισθητοποίηση και γνωριμία  των κατοίκων και των επισκεπτών για το φυσικό περιβάλλον τους υγροτόπους και τους φτερωτούς επισκέπτες της Λέσβου που έχει αναγνωρισθεί ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

Η σημερινή περιβαλλοντική και κλιματική κρίση επιβάλει να ενεργοποιηθούμε ως κοινωνία για να διαφυλάξουμε το μεγάλο φυσικό κεφάλαιο και την φυσική κληρονομιά της Λέσβου. Στην μάχη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος απαιτείται η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων χωρίς αποκλεισμούς! 

Μοιράσου το άρθρο!