Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

29/07/2024 - 16:43

Πέμπτη απόγευμα 1 Αυγούστου προορισμός ο υγρότοπος της Αλυκής Πολιχνίτου

Εξόρμηση ορνιθοπαρατήρησης 

στην Αλυκή Πολιχνίτου

 

Καλοκαιρινές εξορμήσεις παρατήρησης φύσης στους υγροτόπους της Λέσβου.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου / Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργανώνει την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024 και ώρα 18.30, εξόρμηση παρατήρησης φύσης στην Αλυκή Πολιχνίτου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και γνωριμία  των κατοίκων και των επισκεπτών  του νησιού για τους φτερωτούς επισκέπτες της Λέσβου.

Η Αλυκή Πολιχνίτου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους υγροτόπους της Λέσβου - Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO, όπου παρατηρούνται πολλά διαφορετικά είδη πουλιών.

Παράλληλα οι παρατηρητές θα γνωρίσουν τον υγρότοπο της Αλυκής Πολιχνίτου και την αξία του,   την χλωρίδα του, παρατηρώντας τα υγροτοπικά φυτά, που αποτελούν πρωτογενή παράγοντα στην τροφική αλυσίδα των  οργανισμών, όπως και την σημασία τους για το ιδιαίτερο οικοσύστημα των υγροτόπων.

Η  πρώτη καλοκαιρινή εξόρμηση ορνιθοπαρατήρησης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024 και ώρα 18.30, και μετά από δήλωση συμμετοχής. Στην εξόρμηση μπορούν να συμμετέχουν, δωρεάν, ενήλικες και παιδιά (8 ετών και άνω). Το σημείο αρχικής συνάντησης θα είναι η πλευρά της αλυκής στο τέλος της Σκάλας Πολιχνίτου) Οι συμμετέχοντες δεν είναι απαραίτητο να έχουν πρότερη εμπειρία στην παρατήρηση πουλιών/φυτών.

Κατά την διάρκεια της εξόρμησης, η παρατήρηση πουλιών θα πραγματοποιηθεί με τον ειδικό εξοπλισμό του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου/ Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, με την καθοδήγηση των στελεχών της ομάδας βιοποικιλότητας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η εξόρμηση εντάσσεται στις δράσεις για τους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» με φορέα υλοποίησης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Περισσότερα για τα πουλιά και τις προστατευόμενες περιοχές της Λέσβου στον ιστότοπο του ΚΠΕΝ Καλλονής: www.lesvosbirds.gr και τη σελίδα του στο Facebook.

Για περισσότερες πληροφορίες για δραστηριότητες στη φύση μπορείτε να επισκεφτείτε επίσης τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Γεωπάρκου Λέσβου, www.lesvosmuseum.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook

Τηλέφωνα επικοινωνίας 22510-47033, 22530-54434 και e-mail: lesvospf@otenet.gr.

Μοιράσου το άρθρο!