Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

15/07/2024 - 14:45

Ο πλούτος της ορνιθοπανίδας και των οικοσυστημάτων της Λέσβου στο Ηνωμένο Βασίλειο - Global Birdfair 2024

Προβολή της Λέσβου στην Παγκόσμια έκθεση παρατήρησης πουλιών Global Birdfair 2024

Τα αποτελέσματα της συμμετοχής της Λέσβου στην Παγκόσμια Εκθεση Ορνιθοπαρατήρησης Global Birdfair 2024, ήταν εντυπωσιακά και προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων ορνιθοπαρατηρητών ξεπερνώντας ακόμη και τις προσδοκίες που είχαμε από την συμμετοχή μας. 

Το περίπτερο της Λέσβου που επιμελήθηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου παρουσιαζε τον πλούτο της ορνιθοπανίδας και των οικοσυστημάτων της Λέσβου καθώς τις δυνατότητές φιλοξενίας δραστηριοτήτων ορνιθοπαρατήρσης. 

Στο περίπτερο της Λέσβου προβλήθηκαν τα πιο ξεχωριστά και σημαντικά είδη πουλιών του νησιού στις διάφορες περιοχές του (υγρότοποι, δάση και ελαιώνες, μεσογειακοί θαμνότοποι και βραχωδεις περιοχές). 

Η συμμετοχή της Λέσβου προβλήθηκε επίσης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της έκθεσης στους χιλιάδες επισκέπτες και ορνιθοπαρατηρητές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πάρα πολλοί επισκέπτες επισκέφθηκαν το περίπτερο της Λέσβου. Κάποιοι από τους επισκέπτες της έκθεσης είχαν ήδη επισκεφθεί τη Λέσβο στο παρελθόν, ενώ οι περισσότεροι σκοπεύουν να την επισκεφθούν το 2025.  

Οι επισκέπτες του περιπτέρου ζήτησαν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες να επισκεφθούν την Λέσβο, τις περιοχές διαμονής που ενδείκνυνται για την ορνιθοπαρατήρηση, τις προστατευόμενες περιοχές, την κατανομή, ποιότητα και κατάσταση των υγρότοπων και κυρίως τις θέσεις που είναι ιδανικές για ορνιθοπαρατήρηση, ενώ δεν έλειψαν και ερωτήσεις για το μεταναστευτικό. 

Η Παγκόσμια Εκθεση Ορνιθοπρατηρησης - Global Birdfair είχε διάρκεια τρεις ημέρες (12-14 Ιουλίου) και πλαισιώθηκε από παρουσιάσεις από ειδικούς και περιβαλλοντικές οργανώσεις, συζητήσεις και άλλα δρώμενα. Πρόκειται για έκθεση ορόσημο για τους παρατηρητές πουλιών της Αγγλίας που έχει πλέον καθιερωθεί ως παγκόσμια διοργάνωση.  Στην έκθεση έλαβαν μέρος τουριστικοί πράκτορες και τουριστικοί προορισμοί εξειδικευμένοι στην παρατήρηση πουλιών, επίσημοι προμηθευτές εξοπλισμού παρατήρησης (τηλεσκόπια, κυάλια, φωτογραφικές μηχανές κ.ά.), βιβλίων, ένδυσης-υπόδησης και άλλου εξοπλισμού.

Τη συμμετοχή της Λέσβου προετοίμασε για τρίτη συνεχή χρονιά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου θέλοντας να προβάλλει το φυσικό πλούτο της Λέσβου και να τραβήξει το ενδιαφέρον παρατηρητών και τουριστικών γραφείων που εξειδικεύονται στην παρατήρηση πουλιών στο νησί μας. 

Η συμμετοχή της Λέσβου πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.lesvosgeopark.gr και www.lesvosbirds.gr

Μοιράσου το άρθρο!