Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

24/07/2024 - 17:53

«ΜΙΚΡΟΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΛΟΓΟΙ»

Θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα 

«ΜΙΚΡΟΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΛΟΓΟΙ»

Εκπαιδευτικό πείραμα δημιουργίας ‘ηφαιστείου’

στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Πέμπτη 25 Ιουλίου, ώρες 10:00 – 12:00

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καλεί την Πέμπτη 26 Ιουλίου και ώρες 10:00 – 12:00 τους μικρούς του φίλους να συμμετάσχουν στο θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Ηφαιστειολόγοι» και να ζήσουν μοναδικές στιγμές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασίζεται στο σενάριο ότι τα παιδιά ενσαρκώνουν τον ρόλο του «Μικρού Ηφαιστειολόγου» που ξεκινά μια εξερεύνηση στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και στο Πάρκο Σιγρίου για να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τα ηφαίστεια της Λέσβου. 

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους ‘Ηφαίστειο’ στον αύλειο χώρο του Μουσείου και να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία μιας ‘ηφαιστειακής έκρηξης’.

Τα παιδιά κατά τα διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος θα ταξιδέψουν νοερά  εκατομμύρια χρόνια πίσω στο γεωλογικό παρελθόν της Λέσβου, του Αιγαίου και του ελληνικού χώρο και θα έρθουν σε επαφή με φαινόμενα και διεργασίες που δεν μπορούν άμεσα να παρατηρήσουν, όπως το φαινόμενο της ηφαιστειότητας. Θα γνωρίζουν τη σχέση των ηφαιστείων με το μοναδικό φυσικό μνημείο που υπάρχει στη Λέσβο, το Απολιθωμένο Δάσος και θα συλλέξουν πληροφορίες για τα ηφαιστειακά πετρώματα της Λέσβου. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πλαισιώνεται από δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια και η διάρκειά του είναι δύο ώρες.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες 5 ή περισσότερων παιδιών, ηλικίας 6 έως 12 ετών. Το κόστος συμμετοχής είναι 5€/παιδί.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής οι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22530-54434, www.lesvosmuseum.gr.

 

Μοιράσου το άρθρο!