Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

10/07/2024 - 16:07

Με επιτυχία οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Φυσικό Περιβάλλον και τους υγροτόπους στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024  πραγματοποιήθηκαν με συμμετοχή 38 μικρών φίλων ηλικίας 7-12 ετών δράσεις ενημέρωσης για το Φυσικό Περιβάλλον της Λέσβου και ειδικότερα την αξία των υγροτόπων του Κόλπου Καλλονής,  στα πλαίσια του προγράμματος του Δήμου Δυτικής Λέσβου «Είμαστε Νησιώτες». 

Τους μικρούς φίλους υποδέχθηκαν τα στελέχη του ΚΠΕΝ που είχαν την ευθύνη υλοποίησης του εκπαιδευτικού Προγράμματος μαζί με τα στελέχη του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Ακολούθησε ενημερωτική παρουσίαση από τον κ. Στρατή Ζγουρνιό, Δασοπόνο για τις προστατευόμενες περιοχές και ιδιαίτερα τους υγροτόπους της περιοχής αλλά και για τα είδη των πουλιών που συναντώνται στους υγρότοπους της Λέσβου και ιδιαίτερα στον υγρότοπο του Κόλπου Καλλονής. 

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στην έκθεση του Κέντρου και ενημερώθηκαν. Οι μικροί φίλοι στην έκθεση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής είχαν επίσης την ευκαιρία να ανακαλύψουν την πλούσια βιοποικιλότητα του Κόλπου Καλλονής και την αξία των υγροτόπων του, να ενημερωθούν για τους κινδύνους που διατρέχουν και να ευαισθητοποιηθούν.

Στη συνέχεια αξιοποίησαν το εκπαιδευτικό υλικό του Κέντρου για δημιουργικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Οι δράσεις στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής στα πλαίσια του προγράμματος του Δήμου Δυτικής Λέσβου «Είμαστε Νησιώτες» θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες με δράσεις ορνιθοπαρατήρησης 

Μοιράσου το άρθρο!